EGS veilt uniek schaakbord voor het goede doel

Schaken op een fraai houten bord met daarop de handtekeningen van de beide wereldkampioenen en nog diverse andere mondiale topspelers. Dit bijzondere schaakbord is het uithangbord van het toernooi Schaken tegen Kanker, dat op 15 juni wordt gespeeld in Goirle en wordt in de aanloop van dat toernooi geveild voor het goede doel.

EGS heeft voor deze actie de medewerking gekregen van de organisatie van Tata Steel Chess. Alle grootmeesters die in de afgelopen editie van het schaaktoernooi in Wijk aan Zee meespeelden, waren zo vriendelijk om hun handtekening op het bord te plaatsen. Dus Ding Liren, de wereldkampioen bij de mannen, en Ju Wenjun, die de titel bij de vrouwen in handen heeft. Maar ook de Nederlandse topspelers Anish Giri en Jorden van Foreest, voormalig WK-uitdager Ian Nepomniachtchi en de uiteindelijke toernooiwinnaar Wei Yi.

Het rapidtoernooi Schaken tegen Kanker wordt in Goirle gehouden ter nagedachtenis aan Pieter Couwenberg. Hij was onder andere oud-voorzitter van EGS en zette zich ook jarenlang in bij de vereninging van visueel gehandicapte schakers (NSVG). Na het overlijden van Pieter, eind 2022 op 53-jarige leeftijd, geven zijn clubgenoten gehoor aan Pieters wens: een schaaktoernooi waar geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Pieter was jaar na jaar trouw deelnemer aan Tata Steel Chess en de toernooiorganisatie daar was dan ook graag bereid om EGS te helpen aan een uniek schaakattribuut, dat met toestemming van Tata online wordt geveild voorafgaand aan het toernooi. Bieden is mogelijk via Marktplaats, tot de avond voor het rapidtoernooi.

Er kan uiteindelijk natuurlijk maar één gelukkige schaker met dit bijzondere bord aan de haal gaan. Maar wie op een andere manier het Goirlese initiatief wil steunen, kan dat op verschillende manieren doen. Door mee te spelen. Als sponsor. Of door langs te komen als toeschouwer en bijvoorbeeld lootjes voor de loterij te kopen of een glaasje schaakbier te komen nuttigen. Alles wordt in het werk gesteld voor een zo hoog mogelijke opbrengst voor KWF Kankerbestrijding.

Schaken tegen Kanker wordt gespeeld op zaterdag 15 juni in wijkcentrum De Wildacker in Goirle. Aanvang 10.30 uur, zie onderstaande post voor meer details. De inschrijving is inmiddels geopend, er wordt gespeeld in achtkampen, vol is vol. Dus wil je meespelen, wacht dan niet te lang met opgeven. Stuur een mail naar pascalgraafmans@hotmail.com

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012