Robin Verhoeven wint kersttoernooi Stukkenjagers

Op de valreep van 2023 nog een mooie schaaktriomf voor een EGS-er: Robin Verhoeven heeft zaterdag het kersttoernooi van Stukkenjagers gewonnen. Ook de andere deelnemende EGS-ers mogen met tevredenheid op hun resultaten terugkijken.

Een rapidtoernooi bij Stukkenjagers, dan verwacht je een van de beide broers Baselmans bovenaan de uitslag. Daar leek het ook lange tijd heen te gaan, maar in de slotronde versloeg Robin Luuk Baselmans. Zodoende bleef hij Luuk en zijn broer Sam een half punt voor. Robin scoorde 6 uit 7, goed voor een indrukwekkend TPR van 2410!

Verder naar beneden op de ranglijst van de A-groep treffen we Bart Plasmans aan, met 3 uit 7. Dat lijkt niet zo indrukwekkend, tot je bedenkt dat hij als 28e van de 30 spelers geplaatst was!

In de B-groep was Alex van Lanen een van de favorieten (tweede op de plaatsingslijst). Hij was wel de enige die van de latere groepswinnaar Simon de Graauw won, maar verloor wel twee andere partijen. Met 5 uit 7 werd hij gedeeld vierde.

Een prijsje was er ook nog voor Maarten de Wit. Met zijn score van 4 uit 7 hoorde hij bij de beter scorende spelers met een rating van onder de 1600: hij werd gedeeld derde in deze categorie. Hannie Hermans werd niet op het podium geroepen, maar mag ook tevreden zijn over haar score van 2 uit 7.

De eindstanden vind je terug op de site van Stukkenjagers.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012