Avondcompetitie: wie A verslaat moet ook van B winnen

Tweede ronde avondcompetitie: tweede keer tegen BSV. En… tweede keer gewonnen. Na de inhaalzege, uit, tegen BSV A op vrijdag kwam BSV B op dinsdag naar Goirle toe. En ook dat team moest eraan geloven.

Het werd 4-0 voor EGS. En waar die uitslag soms nogal geflatteerd is, was er dit keer eigenlijk niks op af te dingen voor het viertal uit Bergen op Zoom. Robin Verhoeven opende de score. Hij wilde na zijn nederlaag van vrijdag duidelijk een punt maken en tegen René Punt was dat geen punt: een punt voor EGS.

Pascal Graafmans en Jasper Kools mochten ongeveer gelijktijdig de felicitaties van hun tegenstander in ontvangst nemen. Jasper had onderweg ergens een kwaliteit buitgemaakt en wist dat later in de partij te combineren met een verre vrijpion, het bleek een winnende combinatie. Pascal zette zijn actievere stelling in het middenspel om in materiaalwinst en dat leidde snel tot partijwinst.

Bij 3-0 ging de vierde BSV-speler er nog eens goed voor zitten. Met eerst één, later twee, nog later drie en helemaal op het eind vier pionnen minder bleef hij zoeken naar remisewendingen, maar Alex van Lanen wist ze allemaal te omzeilen en pakte zo het vierde EGS-punt.

Nog steeds deelt EGS dus de koppositie, al heeft HMC met ook twee overwinningen meer bordpunten. Maar goed, de competitie is nog maar net begonnen, we hebben immers alleen nog maar tegen BSV gespeeld… De volgende opponent komt van dichterbij: namelijk Oisterwijk.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012