Houdini act voor EGS1 tegen Raadsheer1

In de ochtend kregen we te horen dat we met een man minder waren. Gelukkig vonden we een invaller voor Maarten.

Zodat Niels Couwenberg aan bord 8 mocht spelen. Hij speelde een goede partij maar moest helaas het onderspit delven.

Ondertussen stond Jasper erg goed en zagen er diverse stellingen goed uit voor ons. De eerste overwinning was voor Fedor. Hij won redelijk eenvoudig en was als eerste toeschouwer van de Houdini act van de andere spelers.

Daarna kwam de eerste verliespartij van Peter Paul. Ik weet niet precies wat daar is gebeurt maar volgens mij maakte hij een fout wat werd afgestraft.

Ondertussen had Pascal weer een stelling waarin hij iets minder stond, maar waar hij wel complicaties kon creëren.

Ook Bram had een klein voordeel. De zwarte koning stond niet heel veilig, maar dan kan Bram geen gebruik van maken en moest de Dames ruilen waardoor de koning in één keer erg actief staat.

Ondertussen moest ook Erik zijn koning omleggen. Er was een vijandig paard zijn stelling binnen gesprongen en die pakte al de zwarte pionnen weg. Zo was het een eindspel geworden waarin Erik geen kans meer had.

Andrei speelde een goede partij en had een sterke loper, Maar hij gaf zijn voordeel weg. Daarna moest hij gaan knokken voor remise.

Ondertussen won Pascal met een paar tactische trucs de partij.

Zo was het Jasper daarentegen kreeg een stelling op het bord waar de tegenstander toch weer terug kon komen in de partij. Uiteindelijk was Jasper toch de gelukkige om dit punt binnen te halen. Hij wist met twee pionnen tegen 1 paard te winnen.

Zo staat het in één keer 3-3.  Alleen Bram en Andrei zijn nog bezig. Andrei kreeg een eindspel wat remise kan zijn als je het goed speelt.

Hij deed het niet goed maar hield het uiteindelijk toch op remise omdat de tegenstander de winst miste. Wat fijn, maar we dachten echt te verliezen omdat de stelling van Bram ook niet meer zo hoopvol was.

De tegenstander van Bram wou net iets te graag winnen ging te ver en verloor pardoes een toren, Waardoor Bram toch wist te winnen.

De Houdini act is geslaagd!

Daarna werd het nog erg gezellig in het Jan van Besouwhuis en hebben we het zeker gevierd.

Verslag van de inval inval teamleider.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012