Luuk Baselmans wint geslaagde negende editie van GWK

Luuk Baselmans is de winnaar geworden van de negende editie van het GWK. Van de 110 schakers die een weekend lang met elkaar de strijd aanbonden in de kapel van cultureel centrum Jan van Besouw kwam de speler van het Tilburgse Stukkenjagers als de sterkste uit de bus.

Schakers uit alle hoeken van Nederland, van Groningen en Amsterdam tot Zuid-Limburg en Zeeland, namen het in Goirle tegen elkaar op in het Goirles Weekend Kampioenschap. Het was alweer de negende keer dat EGS voor de organisatie van dit toernooi tekende; dat is inmiddels duidelijk een begrip geworden op de landelijke toernooikalender.

De deelnemers waren op speelsterkte verdeeld in drie groepen. Tweevoudig toernooiwinnaar Jeffrey van Vliet van CSV uit Capelle aan den IJssel was in de sterke A-groep als nummer 1 geplaatst, Luuk Baselmans was nummer 2. De twee favorieten troffen elkaar in ronde 4. Deze partij eindigde in een remise, het bleek het enige (halve) puntverlies dat Luuk in het Goirlese toernooi zou lijden. Jeffrey moest twee andere remises slikken, hij eindigde (dus wel ongeslagen) als tweede. De derde plaats werd gedeeld door vier spelers, waaronder de enige IM in het veld: Migchiel de Jong.

In de B-groep eindigden drie spelers bovenaan met 4,5 punt: Roan Lenting, Jari Rijnen en Gilbert Leentjens. Vooral van de jonge Roan (geboren in 2013) een razend knappe prestatie: hij was in deze groep een van de laagst gerate spelers, maar verloor geen enkele partij. Namens het organiserende EGS kwamen Bart Plasmans en Jonathan van Heinsbergen in deze groep uit. Ze scoorden allebei 3 uit 6, goed voor een plek in de middenmoot.

Misschien wel de prestatie van het toernooi werd geleverd door Mathijs Vogels in de C-groep. De jonge speler van ESV en HMC was dan wel op papier een van de sterkste spelers, maar toch: alle zes je partijen winnen in één weekend is een razend knappe prestatie. De achtervolgers, onder wie een sterk spelende Maarten de Wit van EGS, bleven op respectabele achterstand en deelden met zijn vieren de tweede plaats.

Het GWK werd mede mogelijk gemaakt door de toernooisponsors: Eetkaffee Mozes, Regio Bank en de Schaakboekenspecialist. EGS kijkt terug op wederom een geslaagd toernooi en maakt op de achtergrond al plannen om de tiende editie in 2025 extra feestelijk te laten verlopen.

Alle rangen en standen van het GWK zijn terug te vinden op de speciale sectie van de website van EGS.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012