Liveblog ronde 6

Zondagmiddag 25-8-2024 is om 14:00 de laatste ronde begonnen. In dit beknopte live-verslag zal af en toe een update verschijnen van de belangrijkste ontwikkelingen:

18:15: Weer een tijdje later en de partij in groep B is nog steeds bezig. Jari heeft twee pionnen meer, maar het is de vraag of dat genoeg is voor de winst. Ondertussen is de partij ruim 80 zetten onderweg.

17:40: Na een schitterende partij is bord 2 in de A groep toch nog in remise geëindigd, waardoor Jeffrey van Vliet de tweede plek pakt. Tom van ’t Hoff zal waarschijnlijk ook een (gedeelde) podiumplek pakken. In groep B is nog één partij bezig en wel een belangrijke, want ook op bord 2 spelen Jari Rijnen en Chingtang Ngangbam om de prijzen in een spannend eindspel.

17:00: Vraag niet hoe, maar Luuk Baselmans wint de partij en daarmee het toernooi. De strijd om plek 2 in de eerste groep is nog volop aan de gang. In groep B is bord 3 inmiddels uitgelopen in een remise en daardoor worden Nick Dubbeldam en Ivan Ponomarev niet gedeeld eerste.

16:40: In groep C zijn bord 2 en 3 uitgedraaid op een puntenindeling, waardoor er een aantal spelers gedeeld tweede zullen worden. In groep A en B is de spanning op de topborden nog steeds om te snijden.

15:50: Ondertussen is de toppartij in groep B in remise geëindigd, waardoor Gilbert Leentjes en Roan Lenting op 4,5 punt komen. De vijf achtervolgers zijn nog bezig en kunnen bij winst gedeeld eerste worden. Verder is het in groep A razend spannend, want Ethan Chua staat een pionnetje voor en Tom van ’t Hoff heeft op bord 2 een extra dame tegen een toren en een stuk.

15:00: Het is de laatste ronde en daardoor zien we veel vermoeide gezichten, maar gelukkig zeer weinig snelle remises. Iedereen is gebrand om het toernooi af te sluiten met een mooie winstpartij, waardoor we waarschijnlijk over een paar uur pas weten wie er in de prijzen gaan vallen. Of ja, terwijl ik dit type wint Mathijs Vogels ook zijn zesde partij en is daardoor afgetekend winnaar. Volgend jaar dan maar een groep hoger proberen!

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012