De ontknoping nadert

Zojuist is de laatste ronde van deze editie van start gegaan. Zometeen zal ik met een klein liveverslag u op de hoogte houden van de belangrijke ontwikkelingen, maar eerst blikken we nog even terug op de afgelopen twee rondes en de huidige stand aan de top.

In groep A heeft Luuk Baselmans zijn eerste plaats kunnen handhaven, maar zit niet langer op een 100% score. In ronde 4 probeerde hij net als Jeffrey van Vliet in het onderlinge duel voor de winst te gaan, maar na een lang gevecht bleven er om 23:45 alleen nog twee koningen en twee torens over op het bord: remise. Vanochtend wisten zowel Luuk als Jeffrey te winnen en daardoor zal zeer waarschijnlijk één van hen (of beiden) de winnaar worden van de negende editie van het GWK. Als Luuk in de slotronde wint van Ethan Chua is hij de ongedeelde winnaar en anders kan Jeffrey hem nog passeren met een winst op de goed presterende Tom van ’t Hoff.

Bij groep B zal er in een rechtstreeks duel worden uitgemaakt wie de winnaar wordt. Gilbert Leentjes en Roan Lenting gaan namelijk met 4 punten aan de leiding en zijn zo bezig aan een uitstekend toernooi. Daarnaast zijn er nog vijf spelers op een half punt achterstand die nog kans hebben op een gedeelde eerste plaats of een podiumplek.

In groep C is er een duidelijke leider in de vorm van Mathijs Vogels die heel knap alle vijf de partijen heeft gewonnen. Hij neemt het op tegen één van de vier 4-punters, namelijk Lars Hollander. Daarnaast doen ook Kristian Toroptsev, Angelo Lux en thuisspeler Maarten de Wit volop mee voor de podiumplekken.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012