EGSlogo
Home Info Senioren Jeugd Agenda Archief Links Contact
 
terug naar boven   
Binnencompetitie

Henk met tweede plaats aan de haal.

Dat Pascal Graafmans clubkampioen zou worden in het afgelopen seizoen stond al lange tijd als een paal boven water. Maar de strijd om de tweede plek bleef tot op het eind spannend.
Pieter Couwenberg, Henk van Griethuijsen, Sjeng Houben en Eugène Ros waren voor de eretitel 'best of the rest' in de race. In de slotfase van de competitie zette Henk een eindspurt in die de andere niet konden beantwoorden. In de laatste (22e) competitieronde veegde Henk met zwart zijn tegenstander Alex van Lanen van het bord, waardoor hij zich van de tweede plaats verzekerde. Zijn score van 12 gewonnen, 2 remise en 5 verliespartijen is niet zo indrukwekkend als de cijfers van Pascal (ongeslagen!), maar mag er zeker wezen. Derde werd Eugène, vierde Pieter en vijfde Sjeng, ondanks een zege op de afscheid nemende Enno Voorhorst in de laatste competitieronde.
De felicitaties gaan uit naar Pascal, die weer kampioen werd. Aangezien deze site nog niet zo lang in de lucht is, kunnen we niet nazoeken hoe vaak de titel al door hem in de wacht is gesleept, maar dat moet zo onderhand toch een respectabel aantal zijn.

 

terug naar boven   
Bekercompetitie

De dubbel is ook dit seizoen voor Pascal Graafmans. De bekerfinale tegen Alex van Lanen laat zich het best beschrijven als 'kort maar krachtig'. Na minder dan twintig zetten was het alweer afgelopen omdat Alex zich misrekende op de tegenaanval die Pascal, weliswaar met twee pionnen minder,
in kon zetten.

 

terug naar boven   
Snelschaakcompetitie

Ook hier sloeg de heer P.G. uit G. weer ongenaakbaar toe. We zijn zo onder de indruk van zijn prestaties dat we er even geen verslag van willen doen.....

 

terug naar boven   
Rapid Tournooi

Weer Pascal, maar op het nippertje...

Na het snelschaken en de bekercompetitie is ook de eerste plaats bij het rapidschaken opgeëist door Pascal Graafmans. Maar het was op het nippertje. In de laatste ronde moest Pascal het opnemen tegen zijn voornaamste achtervolger Henk van Griethuijsen, die op dat moment slechts een half punt minder had. Een zege voor Henk zou dus ook een overwinning in de gehele rapidcompetitie hebben betekend. Helaas voor Henk mocht dat niet zo zijn en trok Pascal aan het langst eind. Met een score van 11 1/2 uit 15 kwam hij als de beste rapidspeler uit de bus. Henk eindigde met 10 uit 15 alsnog verdienstelijk als tweede met een half punt voorsprong op voorzitter Pieter Couwenberg.

 

terug naar boven   
Zaterdagcompetitie

De onderste helft van het klassement was waar de beide externe teams van EGS afgelopen seizoen vooral te bewonderen zijn geweest.
Het eerste team werd uiteindelijk vijfde in klasse 2A. Onze matadoren verloren weliswaar slechts twee wedstrijden, ze wonnen er ook maar een. 4-4 Was de vaakst genoteerde eindstand in matches van EGS1. En omdat dat nu eenmaal maar één punt oplevert, dreigde zelfs nog even degradatie. De mannen van de immer ambitieuze coach Renders zullen dat komend seizoen toch beter willen doen.
Ons tweede team werd weliswaar zesde in de 3B, maar kon daar toch tevreden over zijn. Voor het eerst in de derde klasse, en toch geen enkele keer echt weggespeeld. Of het moet de 2-6 nederlaag tegen Oisterwijk zijn geweest. En dan ook nog een aantal jeugdige talenten aan het grote werk laten ruiken: best een geslaagd debuut in de derde klasse voor EGS2. Al zal ook dit team het volgend seizoen beter willen doen...

 

terug naar boven   
Avondcompetitie

De beste EGS-prestaties in de NBSB-competitie werden afgelopen jaar geleverd door het avond-team. Onder leiding van Pascal Graafmans draaide dit gezelschap mee in de subtop. Ver achter het ongenaakbare HMC, dat wel. Aan het eind van de rit prijkt de naam van onze club op plek vier, en misschien had er nog wel meer ingezeten. Zeker niet slecht tegen de vaak sterke avond-teams.

 

terug naar boven   
Regiocompetitie

In de 'kleine regio' kunnen we de nodige sportclichés uit de kast trekken als het gaat om het seizoen 2005-2006. Succescoach bijvoorbeeld. Of schokeffect. Voor het eerst onder de bezielende leiding van Sjeng Houben zijn we er (pas voor de tweede keer in de geschiedenis van deze competitie) in geslaagd de bevriende clubs uit Rijen en Chaam achter ons te houden. Toch
extern succes dus voor EGS dit seizoen! Hulde aan het team, en op naar prolongatie van de titel!

Ziehier het verslag van de teamleider Sjeng:

EGS wint regionale schaakcompetitie 2005/06
Ook dit jaar namen er weer slechts 3 verenigingen deel aan de (kleine)-regiocompetitie, maar de strijd tussen de 4-tallen was allesbehalve saai. Met name de laatste beslissende wedstrijd tussen Chaam en Goirle (Caïssa uit Rijen was inmiddels als kanshebber afgevallen) was van een redelijk niveau en buitengemeen spannend. Chaam moest winnen omdat EGS een bordpunt meer had in een overigens wedstrijdpuntengelijke stand.
Nadat Henk van Griethuijsen in een ongeveer gelijke (maar explosieve) stand remise accepteerde, wist onze voorzitter, zijn partij in winst om te zetten. Daarna namen Eugene Ros en Sjeng Houben genoegen met remise, beiden in een iets betere stelling, maar tegen zeer taaie tegenstrevers.

Mei 2006 En Passant (Chaam) - EGS (Goirle) 1½ - 2½

Bord 1 Pieter Couwenberg - Leo Schuring 1 - 0
Bord 2 Ad de Bie - Henk van Griethuijsen ½ - ½
Bord 3 Sjeng Houben - Henk Brummelkamp ½ - ½
Bord 4 Erwin Meeuwsen - Eugene Ros ½ -½

Overzicht van de wedstrijdresultaten van het seizoen 2005-2006:
En Passant - Caïssa 1½ - 2½
Caïssa - EGS 1 - 3
EGS - En Passant 1½ - 2½
Caïssa - En Passant 1 - 3
EGS - Caïssa 3½ - ½
En Passant - EGS 1½ - 2½