7 september 2019 Verslag van EGS
Tot slot

Hiermee is het GWK 2019 officieel ten einde gekomen
Bij deze dankt de organisatie alle deelnemers, de arbiter, het personeel van het Jan van Besouw en alle andere mensen die het toernooi hebben gemaakt tot wat het is.

Een speciaal woord van dank voor onze sponsoren van dit jaar:

Eetkaffee Mozes
Mozes is een gemoedelijke en gastvrije plek niet alleen voor een kopje koffie, maar ook voor een lunch, een smakelijke avondhap of een afzakkertje.

Regiobank Goirle
Uitverkozen tot de meest klantgerichte bank. Bij de regiobank kunt u bij Karin van Wezel terecht voor een vraag of advies over uw geldzaken.

De Spelletjesgigant
Diverse spellen , van bordspel (dus ook schaakmateriaal) tot kinderspel, voor jong en oud. En bovendien een collectie spellen voor visueel beperkten.
Eetkaffee Mozes, Regiobank Goirle en de Spelletjesgigant.

Hun sponsoring heeft een belangrijke steen bijgedragen aan het succes van het toernooi.
Wij kijken nu al uit naar de volgende editie in 2020 en hopen velen van jullie dan weer terug te zien. Tot dan!

7 september 2019 Verslag van EGS
Nog even alle prijzen op een rijtje

Poule A, rating 1750 of hoger

Eerste prijs, gedeeld Jeffrey van Vliet
Bram Klapwijk
Bram van den Berg
Remco Sprangers
Ratingprijs < 1900 Rob Hopman-Been
Ratingprijs 1900-2000 Rudy Simons
Beste Jeugdspeler Sasa Albers

Poule B, rating amaximaal 1800

Eerste prijs Maarten de Wit
Tweede prijs, gedeeld Fedor Sasonov
Jeroen Verkade
Florian Schicktanz
Guus Vermeulen
Barbara Pastwik
Rob de Wolf
Jan Boer
Ratingprijs < 1500 Rob van Esch
Ratingprijs 1500-1600 René van den Bosch
Beste Jeugdspeler Fedor Sazonov

 

 

2 september 2019 Verslag van Thomas
GWK 2019: Ook hebben we de foto’s nog (update)

Onze eigen Paparazzo Rob van Esch heeft tijdens het toernooi vele foto’s gemaakt, die een mooie impressie geven van de sfeer waarin het toernooi zich afspeelt. Via de onderstaande links vindt u per dag de gemaakte foto’s zodat u nog een beetje kunt nagenieten van de zesde editie van het GWK:

Vrijdag – 30-8-2019

Zaterdag – 31-8-2019

Zondag – 1-9-2019

Update: Ook Niels Albers heeft nog enkele fraaie foto’s gemaakt die je onder deze link kunt vinden. Met dank aan hem!

1 september 2019 Verslag van Thomas
GWK 2019 beslist: Jeffrey van Vliet en Maarten de Wit Goirles Weekend Kampioenen 2019

Het GWK is op zijn einde gekomen en de winnaars zijn bekend. In de laatste ronde kozen de drie koplopers (Maarten de Wit in de B, en Jeffrey van Vliet en Bram van de Berg in de A tegen elkaar) ervoor om hun gunstige stand op de ranglijst te consolideren. Maarten door met de witte stukken eieren voor zijn geld te kiezen tegen Jeroen Verkade, en Bram en Jeffrey door de stofzuiger over hun partij heen te halen waardoor al heel vroeg aardig wat stukken van het bord verdwenen waren en de vrede kon worden getekend. In de A-groep worden Bram en Jeffrey op de eerste plaats geflankeerd door Remco Sprangers, die een fraaie aanvalsoverwinning boekte op Enrico Vroombout, en Bram Klapwijk, die in een ingewikkelde Benoni de stelling beter wist te navigeren dan de jeugdige Sasa Albers. Bijzondere vermelding nog voor de knappe remise van Rudy Simons, die ook een ratingprijs (1900-2000) won, tegen Lars Vereggen in de slotronde. Tenslotte completeren Sasa Albers (jeugd) en Rob Hopman-Been (onder 1900) de groep prijswinnaars in de A-groep.

Wie/Of iemand in de B-groep het podium met Maarten ging delen was lang ongewis. Fedor Sasonov had in een gesloten stelling weinig reden om het remise-aanbod van Rob de Wolf, die sowieso een sterk toernooi speelt, af te slaan. De andere kanshebbers, Guus Vermeulen en Florian Schicktanz gingen tot het uiterste om de winst nog binnen te hengelen. In een paardeindspel met een pion meer besloot Guus zijn paard te offeren voor twee verbonden vrijpionnen op de damevleugel. Florian, spelend op zijn increment, wist zich zich op secure wijze te verdedigen tegen het gevaar waarna de remise een terechte uitslag is. Maarten is daardoor alleen winnaar geworden van de B-groep met een totaal van 4.5 punt, op de voet gevolgd door een colonne spelers met 4 punten: Fedor Sazonov (tevens beste Jeugdspeler), Jeroen Verkade, Florian Schicktanz, Guus Vermeulen, Barbara Pastwik, Rob de Wolf en Jan Boer. Ratingprijzen waren er voor René van den Bosch en Rob van Esch.

De eindstanden zijn inmiddels terug te vinden op de site en de foto’s zullen zeer binnenkort ook op de site verschijnen.

1 september 2019 Verslag van Thomas
Ronde 5: Maarten de Wit leidt B-groep, nog twee koplopers in A

Dag 3: de uitgelezen kans om een toernooi nog een positieve draai te geven, of kan voor een andere speler nog net de laatste meters te veel zijn voor het einde van de finish. Na wat bemoedigende woorden van arbiter-ter-plaatse Gerard kon worden begonnen aan de eennalaatste ronde van het GWK.

Groep A

Het werd een wat benauwde ochtend voor koploper Jeffrey van Vliet die met wit tegen Bram Klapwijk met wat passieve lopers opgescheept zat. Het zag er even grimmig uit, maar met een tijdig geplaatst pionoffer wist hij zijn loper te activeren en de stelling te neutraliseren: remise. Dit gaf Bram van den Berg de kans om zich bij hem op de eerste plaats te voegen. In een tweesnijdende partij wist hij een midden/eindspel met een vreemde materiaalbalans betere kansen te bewerkstelligen dan tegenstander Lars Vereggen, die het punt aan de Tilburger moest laten. Zij worden op de voet gevolgd door een meute spelers met 3.5 punt. De belangrijkste partij om te volgen voor de stand in de laatste ronde zal de directe krachtmeting zijn tussen de twee koplopers Jeffrey en Bram. Met meer dan genoeg om voor te spelen zal het een interessante laatste ronde worden. Foto: De ontmoeting Plasmans-Dubbeldam, waarin de zwartspeler wit zodanig bezig wist te houden met verdedigen dat hij geen mogelijkheid zag om tot tegenkansen te komen en moest het punt aan de ratingfavoriet laten.

Groep B
Met zes koplopers zullen we een rondje maken langs de bovenste drie borden van het toernooi, om te zien hoe ze het ervan af brachten. Te beginnen op bord 1, waar Maarten de Wit als een soort onderzeeboot een loper op h7 had verstopt. Toen Joep die even uit het oog verloor en zijn pion op c2 gepend stond, was zijn loper op b3 ineens zijn verdediger kwijt en kon Maarten beslissend materiaal veroveren. Hij gaat hiermee alleen aan kop, aangezien zowel Florian Schicktanz en Fedor Sazonov (na een onderhoudende partij in het Hollands), als Jeroen Verkade en Rob de Wolf niet verder kwamen dan een remise. Hiermee heeft de EGS’er de beste papieren met ingang van de laatste ronde, hoewel Jeroen Verkade ongetwijfeld graag roet in het eten zou willen gooien. Over vier uur zullen we weten wie zich de winnaar van de B-groep van het GWK 2019 mag noemen. Foto: Een spannende partij tussen Raimon Bach (w) en Bram van de Vrande (z) die het elkaar tot diep in het toreneindspel lastig maakten, maar uiteindelijk genoegen moesten nemen met een puntendeling (waar vooral Bram blij mee zal zijn).

31 augustus 2019 Verslag van Thomas
Ronde 4: Late Night Chess in Goirle

Een erg flashy titel voor een verslag bij een schaaktoernooi, maar de beruchte avondronde van het GWK verdient ook wel wat opluistering. Veel spelers onttrokken zich onbegrijpelijkerwijs (lees dit met een knipoog) aan de mogelijkheid om te genieten van de avondse ambiance van de kapel. Verschillende spelers probeerden ook vandaag zoveel mogelijk speelminuten uit hun inschrijfgeld te halen door tot de laatste seconde door te blijven proberen. We zullen kijken hoe ze het er vanaf gebracht hebben:

Groep B
In de B-groep hield Marieke van Essen haar ongeslagen status in stand door een halfje te pakken tegen koploper Joep Peeters (ook op de foto hieronder te zien). Het veld schuift daardoor als een accordeon in elkaar met 6 koplopers die allemaal op 3 punten staan. Onder hen ook Jeroen Verkade die in een ingewikkelde een scherpe partij Bram van de Vrande de baas bleef. En dan heb je ook nog een meute spelers met 2.5 punt, derhalve gaat het nog uiterst spannend worden in de B-groep. Wie zal er het scherpst voor de dag komen in de laatste 2 ronden: komt dat zien in de kapel van het GWK morgenvroeg.

Groep A
Twee onderlinge ontmoetingen tussen de koplopers stonden op het programma vanavond. De partij op bord twee betrof een krachtmeting tussen Bram Klapwijk (w) en Lars Vereggen (z). Na een ondernemende openingsbehandeling van beide kwam een complex middenspel op het bord met nog een flinke zooi pionnen, torens en wat lichte stukken. Hoewel Lars wel een tijdsvoordeel had schatte hij de stelling/te investeren tijd onvoldoende in om nog iets te creëren, waarna Bram het remise-aanbod accepteerde. Dan bord 1: de clash Sprangers-van Vliet, in een interessante Siliaan koos Sprangers voor een wat onorthodoxe positionering van zijn zwartveldige loper, waarna Van Vliet hem opzadelde met een versplinterde pionnenstructuur op de koningsvleugel. De ontstane zwaktes werden steeds meer onder druk gezet en op enig moment zag zwart zich genoodzaakt om af te wikkelen naar een eindspel met een kleine kwaliteit minder. Toen er ook nog wat pionnen mee in de mix zaten was er weinig eer meer te behalen voor Remco, gezien Jeffrey het eindspel soepeltjes uitspeelde. Hiermee is Jeffrey van Vliet eenzame koploper in het toernooi, op de voet gevolgd door de bord-2 spelers en Bram van den Berg die met een snelle remise tegen Erik Dignum zich bij de 3-punters voegde. Nog een bijzondere vermelding voor de remise van Robin Verhoeven tegen Johan Wuijts vanuit een twijfelachtige stelling en de winstpartij van lokale man Bart Plasmans tegen Rob Hopman-Been. Morgen mag Jeffrey proberen zijn eerste plaats te verdedigen tegen Bram Klapwijk en gaan we kijken wie om de bovenste plaatsen blijven strijden in het GWK. Op de foto: Bij Verhoeven-Wuijts had de zwartspeler zijn tegenstander gedurende een overgroot deel van de partij in een (spreekwoordelijke) wurggreep. Na 3.5 uur schaken echter, wist Verhoeven alsnog met een halfje te ontsnappen vanuit een bijzonder lastig eindspel.

31 augustus 2019 Verslag van Thomas
Ronde 3: Eindelijk compleet

Ronde 3, het moment dat de spelers die in ronde 2 een bye hadden fris voor de dag komen, en voor zij die geen bye hadden genomen de voortzetting van de uitputtingsslag die zaterdag is. Met een frisse wind die uit de kloostertuin de zaal inwaaide, begonnen wij met 3 koplopers aan de volgende etappe van de tour de GWK:

Poule A

De kraker in deze groep was de wedstrijd tussen koploper Enrico Vroombout en Jeffrey van Vliet. In een interessante partij waarin wit zoals gebruikelijk in de opening al snel opgezadeld raakte met een dubbelpion, maar waar de zwarte koningsvleugel suboptimaal ontwikkeld was. Volop onbalans dus in de stelling, de precieze gang van zaken daarna is uw verslaggever ontgaan, maar het feit is dat de witspeler (Jeffrey) uiteindelijk met het volle punt aan de haal ging. Door de winstpartijen Lars Vereggen, Bram van den Berg en Remco Sprangers (die binnen no-time een geïsoleerde h-pion voor elkaar had gekregen) is het nu dus dringen aan de top met vier mensen op 2.5 uit 3. Verder in het oog springt het vervolg van de sterke toernooistart van Lydia Dubbeldam, die ongeslagen bleef na een remise tegen de ratingverhouding tegen Stukkenjager Erik Dignum. Klein lokaal succesje is dat Robin Verhoeven een mooi resultaat wist te boeken tegen Leeuwardens talent Leandro Slagboom, in een complex middenspel met aanvalskansen voor beide kanten wist Robin een stuk te veroveren, wat in het uiteindelijke eindspel de doorslag gaf. Foto: Een kijkje in de keuken aan het topbord in de A-groep. Jeffrey (w) heeft goede controle over de g-lijn en de zwarte velden op de koningsvleugel. Dit strategische voordeeltje bleek de opmaat voor de uiteindelijke winstpartij van de aanvoerder van de ratinglijst.

Poule B

In poule B was het hoofdaffiche de partij op bord 1 tussen collega-koplopers Joep Peeters en Fedor Sazonov. Laatstgenoemde speelde wederom een stevige partij en wist een kansrijk toreneindspel af te dwingen. Onder druk van de klok en dankzij taaie verdediging van Joep wist hij echter niet de weg naar de winst te vinden en in het uiteindelijke eindspel van T+K+p vs. T+K was er geen eer meer te behalen: remise. Hiermee hielden beide hun koppositie in stand, aangezien het remises regende op de bovenste borden. Wel voelen ze in de nek de hete adem van een grote groep 2punters die allemaal op de loer liggen om de bovenste plaats weg te kapen. Bijzondere vermelding dit keer voor de winstpartijen van Rob de Wolf, Raimon Bach en Barbara Pastwik, die allen een aardig hoger gerate tegenstander wisten te vloeren.

Kortom in beide groepen zit het allemaal nog dicht op elkaar en is er nog alle ruimte voor verrassingen. Alle deelnemers veel succes met de volgende ronde of met het genieten van de bye; En voor alle lezers hartelijk dank voor de genomen tijd en een fijne avond!

31 augustus 2019 Verslag van Thomas
Ronde 2: Helmond, Turnhout en Amsterdam aan de leiding

Om een van de arriverende deelnemers aan te halen: “volgend jaar om 9:30 hè? Met een knipoog naar de vroege zaterdagochtendronde bedoeld, want om 9:00 was het alweer tijd voor de tweede ronde van het GWK. Uit eigen ervaring weet de scheidsrechter dat dat na een lange partij op vrijdag even opstarten kan zijn, maar toch gingen 50 schakers de uitdaging aan. Onder het grote koepelplafond van de kapel bleek het weer een ronde te worden vol spannende partijen; Voor de verandering beginnen we dit keer met de B-groep:

Groep B

Het voor/nadeel van het winnen van je partij in de eerste ronde is dat je tegenstand in de ronde daarna volgens mij altijd ratingtechnisch sterker is dan je vorige. Voor zover basic schaakindelingskunde, dit leidde al meteen tot enkele aardige affiches in de B-groep. Te beginnen met de clash tussen twee talentvolle jeugdspelers op bord 3; Fedor Sazonov en Jesse van Dongen hielden elkaar in een interessante schuifpartij lang in balans. Toen Fedor echter met een pion meer oprukte kwam hij uiteindelijk als winnaar bovendrijven; Derhalve nog het volle pond voor de jonge Turnhouter. Het was sowieso een goede dag voor de familie Sazonov: Andrei wist de aanvalsambities van Gachatur Kazarjan te beteugelen en toen deze vervolgens een fout maakte en Andrei de dame kon veroveren, was het pleit ondanks dapper verzet van de Helmondenaar beslecht. Fedor heeft dus nog een 100% score, en wordt op de eerste plaats vergezeld door Joep Peeters, die de jeugdige Ryan Busa in een aardige partij te slim af was. Op de andere topborden werd de eerste schade geleden door Guus Vermeulen en Bram van de Vrande die beiden geen deuk konden slaan in het prima spel van respectievelijk Kees de Leeuw en Bert Gerards: remise. Foto: Op bord 3 speelden jeugdtalenten Fedor Sazonov en Jesse van Dongen een onderhoudende positionele partij. Een misschien wat onhandig gepositioneerde loper van Jesse en de actieve stukken van Fedor gaven uiteindelijk de doorslag voor het verloop van de partij.

Groep A
In de A-groep maakte na een bye in de eerste ronde winnaar van vorig jaar en aanvoerder van de ratinglijst Jeffrey van Vliet (AAS) zijn opwachting. Tegen Pim Blijlevens was het lang laveren voor iets concreets kon worden ondernomen, maar met een krachtig kwaliteitsoffer voor een/twee pionnen deed hij de balans in zijn voordeel doorslaan, het teruggeven van de kwaliteit door Pim mocht helaas (voor hem) niet meer baten. Hiermee komt hij terecht in een grote groep spelers met 1.5 punt uit 2 partijen, die de jacht kunnen openen op koploper Enrico Vroombout, die op overtuigende wijze Peter van de Berg vloerde en op 2 uit 2 komt. Ook bij de groep van 1.5 horen Remco Sprangers en Bram van den Berg, die beiden niets concreets konden bewerkstelligen tegen de goed spelende Leon de Vries en Sasa Albers, maar zelf ook geen grote kansen weggaven. Verder nog een bijzondere vermelding voor de EGS-broederstrijd (de zogenoemde ‘Battle of Dreams’ naar verluidt) op bord twaalf tussen Robin Verhoeven en Bart Plasmans, die ondanks de vreemde stelling van beide koningen uiteindelijk verzandde in remise. Tenslotte nog ratingschokjes bij Michael Bonath, die Leandro slagboom wist te verslaan, en Lydia Dubbeldam, die na een sterke eerste ronde ook in de tweede ronde een op papier sterkere tegenstander wist te verslaan. Foto: Volledige ontspanning respectievelijk focus bij Bram van de Berg en Leon de Vries aan het begin van de tweede ronde. Leon wist deze focus gedurende partij goed vast te houden en snoepte Bram uiteindelijk een halfje af.

Onder symboliek van de sterrenbeelden die het plafond flankeren zal om 14:00 de derde ronde worden afgewerkt. Met alle deelnemers aanwezig zal dit weer nieuwe tekening in de stand brengen. Alle deelnemers alvast veel succes gewenst en verslag volgt nog.

30 augustus 2019 Verslag van Thomas
Ronde 1: Laudate eum in chordis et organo

De mooie Latijnse tekst uit de titel van dit verslag van de eerste ronde prijkt op het orgel wat uitkijkt over de speelzaal (foto). Vrij vertaald betekent het zoiets als: “Prijs Hem met snaar en orgel,” ongetwijfeld verwijzend naar de diensten die in de oude kapel van het Jan van Besouw werden opgedragen. Het orgelspelen hebben we maar bewaard voor een potentieel Goirles Weekend Orgelfestival. De eerste ronde van het Goirles Weekend kampioenschap is vandaag (30-8) afgewerkt; Meestal is de eerste ronde een gelegenheid waarin “de groten” (qua rating) afrekenen met “de kleinen” qua rating. Gelukkig zijn ratingpunten maar een indicatie, en is er al van meet af aan flink gestreden om de punten in ronde 1. De orgelspreuk gaat derhalve ook op voor alle lager-geraten die hun huid duur hebben verkocht, of misschien zelfs hun tegenstander pootje hebben kunnen lichten. We maken een rondje langs de twee groepen:

Groep A

Als er een conclusie getrokken kan worden uit de eerste ronde in de A-groep is dat er veel liefhebbers van de zet 1. e4 bijzitten. Maar liefst 7 van de 10 partijen begonnen met deze zet terwijl andere klassiekers en minder-klassiekers 1.d4, 1. c4 en 1. e3 het maar met enkele vermelding moeten doen. Afijn, de A groep is dit jaar een mooie mix van jeugdige talenten en ervaren rotten.
Lars Vereggen mocht op bord 1 met zwart aantreden tegen Eddy Faber en wist hem al vrij vroeg in de partij op te zadelen met een geïsoleerde d-pion. Wat handig positioneel spel later kon hij in een D+P (Lars) tegen D+L (Eddy) bogen op een ijzersterke controle over de witte velden. Bij optimaal spel van wit was het misschien nog net te houden, maar alle troeven lagen bij de ratingfavoriet en net toen hij de druk verder wilde gaan opvoeren maakte een foutje van de witspeler abrupt een einde aan de partij. Nog een Oud-winnaar van het GWK Bram van den Berg (SG KiNG) kon op bord 2 bogen op een mooie witte pionnenwals op de damevleugel, toen een pionnetje werd gewonnen en de zwarte aanval niet echt tot bloei kwam kon hij zijn partij uiteindelijke overtuigend winnen. Op bord 3 een behoorlijk affiche voor ons toernooi: Een Nederlands jeugdkampioene tegen een titelhouder. Wendy Huang zag met wit Remco Sprangers kiezen voor een provocerende opstelling en leek lang een solide positioneel plusje te hebben. De routinier wist zich echter los te worstelen en hengelde uiteindelijk toch nog het hele punt binnen. Verder wisten de ratingunderdogs ondanks soms goede kansen maar op twee borden pijn te doen: Leo Klapwijk wist in een complex middenspel de stelling goed in balans te houden tegen Nick Dubbeldam, met een remise tot gevolg. Prijs voor spannendste partij gaat naar de ontmoeting tussen Rudy Simons en Lydia Dubbeldam. In een dame-eindspel waarin Rudy een pion meer had ten koste van een onveilige koning zette hij in de incrementfase maximale druk, maar wist het verzet van Lydia niet te breken en toen de extra pion ergens nog verloren ging, vonden beiden het wel genoeg: remise.

Groep B
Groep B begon dit jaar stormachtig met twee snelle punten voor Ryan Busa en Bram van de Vrande. Op de topborden bleef het echter lang stil. Ratingfavoriet Guus Vermeulen keek na een goede twee uur spelen tegen een geïsoleerde d-pion aan die wel een wat knellend effect op zijn tegenstanders stelling uitoefende; Een verkeerd pionzetje gaf de Tilburger echter de kans om een stuk en daarmee meteen de partij te winnen. Op bord twee gaf Rob de Wolf (SVO) duidelijk aan niet voor een saaie partij naar Goirle te zijn afgereisd, vol bravoure trok hij ten aanval tegen de lang-gerocheerde koning van Joep Peeters (WLC). Nadeel van dit plan (zoals altijd) dat je op de koningsvleugel het ook zomaar kunt verliezen en dat was wat er in de geval ook gebeurde een witte dame of g5 en een pion op f6 gaven de doorslag in het voordeel van Joep. Bert Gerards (DJC Stein) en jeugdtalent Gachatur Kazarjan maakten er een minicursus toreneindspel van in hun partij. Bert had weliswaar een pion meer, maar Gachatur speelde erg snel en gedecideerd en het was de vraag of de witte pionnen op de damevleugel, of de zwarte pionnen op de koningsvleugel de doorslag zouden geven. Bert Gerards zette uiteindelijk zijn materieel voordeeltje met vaste hand om in de winst ondanks de lichte tijddruk waaronder hij zich bevond, een mooie start voor hem. Verder nog resultaten tegen de ratingverhouding in van Luna Huang, die een paardeneindspel met een pion minder tegen GWK-oudgediende Frans Deckers knap binnen de remisemarge wist te houden, Fedor Sazonov, die zich knap terugvocht in zijn partij tegen Jan Boer, Raimon Bach, die won van Arno de Man, en Andrei Sazonov met zijn knappe remise tegen René van de Bosch.

Morgen is het zware zaterdag: met drie rondes voor de boeg. De eerste ronde begint om 9:00. Spelers die in de eerste ronde een bye hadden worden gevraagd zich uiterlijk om 8:50 te melden bij de zaal. Oh en voor het wordt vergeten: De indelingen en standen zijn (i.t.t. de tekst “(Nu nog even niet)” te vinden aan de linkerkant van deze toernooipagina). Iedereen een fijne nachtrust gewenst en tot morgenvroeg (op de bye-aanvragers na natuurlijk).

30 augustus 2019 Verslag van Thomas
GWK 2019: bijna weer onderweg en een behulpzame local

Vandaag staat de eerste ronde (om 19:30) van het GWK weer op het programma; De gezellige afsluiting/opstart van het schaakseizoen 2018-2019/2019-2020. Het decor is net als voorgaande jaren de fraaie kapel van cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. Voor wie dat nog niet kent: het standbeeld van de Gôolse ballefrutter wijst het nog even aan:

19 mei 2019 Verslag van EGS
Deelnemerslijst GWK 2019 (per 30-8-2019)

Groep A (rating 1750 of hoger)

Naam  Vereniging  Rating  Bye 
FM Jeffrey van Vliet AAS 2368 1e ronde
FM Lars Vereggen SG KiNG 2336 2e ronde
Bram van den Berg SG KiNG 2236
CM Remco Sprangers S.V. Waalwijk 2230
Bram Klapwijk Eindhovense S.V. 2168
Enrico Vroombout Caïssa 2146 4e ronde
Nick Dubbeldam SV Landau 2042 4e ronde
Erik Dignum De Stukkenjagers 2006 2e ronde
Johan Wuijts H.S.C. Helmond 1989 1e ronde
Rudy Simons WLC 1977 2e ronde
Leandro Slagboom Philidor 1847 1950 1e ronde
Leonard de Vries Voerendaal 1944  
Saša Albers Osse Schaakvereniging 1931
Jan Broekhuis Garde 1926 1e ronde
Eddy Faber ZZ Combinatie 1908
Pim Blijlevens H.S.C. Helmond 1885 1e ronde
Gijs van Dongen S.G. Overschie 1862 4e ronde
Rob Hopman S.G. Overschie 1861 1e ronde
Gilbert Leentjes S.V. Veldhoven 1852 1e ronde
Wendy Huang Eindhovense S.V. 1837 4e ronde
Robin Verhoeven EGS 1820
Jan Bettman Moira-Domtoren 1795 4e ronde
Michael Bonath SF Lindlar 1777 (FIDE) 1e ronde
Leo Klapwijk S.V. Hardenberg 1759
Bart Plasmans EGS 1725
Lydia Dubbeldam SV Landau 1721 4e ronde
Jasper Kools EGS 1720
Vadim van Kuijk Velpse SV 1697
Peter van den Berg SMB 1650

Groep B (maximale rating 1800)

Naam Vereniging Rating Bye
Guus Vermeulen De Stukkenjagers 1753
Joep Peeters H.S.C. Helmond 1739
Florian Schicktanz SV Erkenschwick 1923 1723 1e ronde
Gachatur Kazarjan H.S.C. Helmond 1661
Jesse van Dongen S.G. Overschie 1637 4e ronde
Ivan Ponomarev S.V. Eindhoven 1625 1e, 4e ronde
Frans Deckers De Oude Toren 1608  
Jan Boer Assen, NSVG  1596   
Pieter Couwenberg EGS 1593 1e ronde
Marieke van Essen De Pion 1584 1e ronde
Bram van de Vrande SG KiNG 1557  
Kees de Leeuw De Baronie 1554 4e ronde
Maarten de Wit EGS 1544
René van den Bosch De Oude Toren 1512  
Ryan Busa VAS 1509
Jeroen Verkade SV Botwinnik 1488 1e ronde
André van Kuijk Velpse SV 1466
Rob de Wolf SVO 1427 4e ronde
Bert Gerards D.J.C. Stein 1417  
Rob van Esch EGS 1305  
Luna Huang Eindhovense S.V. 1295 4e ronde
Fedor Sazonov J.S. Turnhout 1280 (FIDE) 4e ronde
Hans Volder Son en Breugel 1262 4e ronde
Nico Dignum EGS 1190 2e ronde
Andrei Sazonov TUSK 1000 (*) 4e ronde
Raimon Bach Pareja De Stukkenjagers 1000 (*)
Yijun Zhan EGS 1000 (*) 4e ronde
10 mei 2019 Verslag van EGS
We zijn op weg…

Je kunt je vanaf nu al aanmelden voor het toernooi. Het inschrijvingsformulier staat hier.

9 mei 2019 Verslag van EGS
GWK 2019, de zesde editie van het zomertoernooi

Voor het laatste weekeinde van augustus staat dit jaar wederom het GWK, het Goirles Weekend Kampioenschap, op het programma.
Een toenemend aantal schakers gebruikt het weekendtoernooi als opwarming voor het nieuwe schaakseizoen. De vorige editie zag zelfs het maximaal aantal van 90 deelnemers naderen.
Gezien het succes van de voorgaande edities en de lovende woorden van deelnemers is er geen aanleiding om de opzet van het toernooi te wijzigen.

Aan de zesde editie is geen hoofdsponsor verbonden en deze gaat daarom geschiedenis schrijven onder de naam GWK 2019.

Speellocatie is opnieuw de prachtige Kapel in Cultureel Centrum Jan van Besouw. De speeldata: het laatste weekend van augustus: vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019.

Meer info in de toernooiflyer.

.