Pascal verrassend en verraste winnaar Rapid

Nadat de eerdere drie clubkampioenen bekend waren, wist op de laatste rapid-avond Pascal beslag te leggen op de eerste plaats. Dit was ook voor hemzelf verrassend aangezien hij niet eerste stond na drie rondes. Ja, ook het rapid-schaken heeft onder het virusfenomeen gelden, wat ertoe leidde dat de gebruikelijke serie van vijf ingekort werd tot vier. Na drie rondes stond Sjeng fier bovenaan met zes punten, Pascal volgde met vijf en Henk & Krijn hadden ieder 3,5 punt. In de vierde en tevens slotronde moest Sjeng helaas verstek laten gaan door een longontsteking, waardoor de kaarten (of stukken?) opnieuw geschud werden. Pascal deed wat er nodig was en won zijn drie partijen en eindigde zo op 8 punten. Zelf verklaarde hij later te denken dat dit niet voldoende was voor de winst en daarom aangenaam verrast te zijn door de eindoverwinning. De 6 punten van Sjeng uit de eerste drie rondes bleken voldoende voor de tweede stek. Krijn en Rob speelden een degelijke serie en eindigden zo gedeeld op de derde plaats met 4,5 punten. Kortom, goed gespeeld en felicitaties voor Pascal. De koele cijfers van het afgelopen seizoen: 21 spelers hebben meegedaan, 1 speler speelde alle vier de rondes, 5 spelers 3 rondes, 5 spelers 2 rondes en 10 spelers 1 ronde.