EGS wint op zijn Willem II’s in Bergen op Zoom

Met een fraaie 3-5 overwinning heeft EGS 1 in Bergen op Zoom zaterdag het competitieseizoen afgesloten. Net als Willem II kwam de zege in de slotronde te laat om degradatie te voorkomen.

Voor zowel BSV als EGS stond er niks meer op het spel in deze door corona naar het eind van het seizoen verschoven vijfde speelronde. Dat was in de opstellingen te zien: in beide gevallen diverse invallers. Daarnaast kreeg BSV nog een last minute afmelding te verwerken, waardoor ze slechts met zeven speelden.

Die 0-1 voorsprong bouwde EGS in een mum van tijd uit tot 0-3. Eddy Vanlerberghe strafte een zwakte op de achterste rij van zijn tegenstander af, waarmee mat onvermijdelijk was. De tegenstander van Maarten de Wit leverde groot materiaal in door een rekenfout, wat al snel in zijn opgave resulteerde.

Job Hoekstra voegde er nog een halfje aan toe. Job bekroonde zijn sterke debuutseizoen met een invalbeurt in EGS 1 en kwam nooit in gevaar. Vraag was wel waar het resterende punt voor EGS vandaan zou komen. Niet van bord 1 en 2 in ieder geval, waar Robin Verhoeven en Jasper Kools de sterkste tegenstanders kregen voorgeschoteld en allebei, hoewel ze zeker niet kansloos waren, een nederlaag moesten slikken.

Het winnende punt kwam vervolgens van Alex van Lanen. Een eindspel van sterk paard tegen zwakke loper eindigde abrupt door een blunder van zijn tegenstander. En ook de tegenstander van Bart Plasmans verloor het overzicht in de slotfase, waardoor Bart vanuit verloren stelling alsnog een halfje aan het teamtotaal toe mocht voegen: 3-5.

De overwinning op BSV was de eerste (en vanzelfsprekend enige) voor EGS in een seizoen na een onverwachte promotie. Volgend seizoen strijdt het Goirlese team weer op het ‘vertrouwde’ niveau van de vierde klasse.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012