Zes twee valt op een bepaalde manier nog wel mee

Zaterdag 12 maart trof EGS 2 in het Jan van Besouw het team RSR Ivoren Toren 2. Op papier en van tevoren een lastige tegenstander vanwege de ratings van de spelers. De Ivoren Torenwachters brachten gemiddeld 217 ELO-punten meer mee en dat is dan best wel veel. Dit werd gelukkig ruimschoots gecompenseerd door een grote vriendelijkheid. Het was Hannie die als eerste klaar was, zij had letterlijk op kousenvoeten haar tegenstander een dame afhandig gemaakt en wist vervolgens met dame en paard de tegenstander mat te zetten. Een goed begin van de middag. Iets later werd de score in balans getrokken toen invaller Jerion (dankjewel!) zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander, 1-1 dus.

Rob werd geconfronteerd met een agressief paard voor de neus van zijn koning, kwam twee pionnen achter in het eindspel en na een nare paardvork was het ook hier voorbij: 1-2. Eenzelfde lot trof invaller Thijs (ook dank!), opeens een dame weg en dan is mat unavoidable: 1-3. Peter moest enigszins lijdzaam toezien hoe zijn tegenstander steeds meer stukken over de middellijn stuurde, die vervolgens zijn stelling lamlegden. Vervolgens ging er voldoende materiaal af om de tegenstander te feliciteren.: 1-4.

Frans Lagerwaard debuteerde in EGS 2 met een mooie partij waarbij hij de vijandelijk dame kreeg tegen inlevering van een toren. Appeltje eitje of dametje eitje of appeltje dametje zou je zeggen totdat er door een penning een loper van Frans afging en eeen aantal zetten door een schaak-paardvork ook de dame. een mooie partij viel helaas in duigen: 1-5. Maarten had in zijn partij een logisch maar onnauwkeurig zetje gedaan en moest vervolgens achter de feiten aanlopen. Zijn tegenstander kon steeds meer stukken voor de koning plaatsen en dat was uiteindelijk voldoende voor de zege: 1-6.

En toen speelde alleen Job nog. Lang leek het gelijk op te gaan, maar door actievere stukken kon Job het initiatief naar zich toe trekken. makkelijk was het niet, er waren nog voldoende mogelijkheden om het fout te doen, zo probeerde zijn tegenstander een soort van dolle toren te creƫren die niet geslagen mocht worden in verband met pat, maar precies op tijd speelde Job zijn koning naar een vrij-van-torendolheid veld waarna promotie en mat in twee volgde. Eindstand 2-6.

EGS 2 speelt nog twee wedstrijden dit seizoen, eerst de reguliere zevende ronde en wel op zaterdag 2 april in Breda tegen De Baronie 4 en op 21 mei wordt de uitgestelde ronde 4 gespeeld in Zundert tegen De Raadsheer 2.

En Rob heeft weer wat fotootjes gemaakt: