EGS gaat weer digitaal

Nu de amateursport in de avonduren weer (even?) moet wijken voor de strijd tegen het coronavirus, wijkt EGS weer uit naar het online schaak. Tot nader order zijn alle fysieke schaakactiviteiten in De Wildacker afgelast, in ieder geval tot en met 14 december.

Maar een goede schaker heeft altijd een plan B. En in het geval van EGS zijn er meerdere plannen B, dat wil zeggen: meerdere manieren om toch, zij het digitaal, met elkaar te kunnen schaken.

1. Het digitale clubhuis van EGS is te vinden op chess.com. Elke dinsdagavond wordt daar een toernooi gespeeld, aanvang 20.15 uur.
  2. De jeugdleden spelen in een aparte sessie op chess.com op vrijdagavond.
  3. EGS neemt ook deel aan de Chess Battles, waar clubs uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen. Die worden gespeeld via een andere site, namelijk lichess.org. Ook daar heeft EGS een subgroep, daar vind je de link naar de Chess Battle. Die begint elke zondagavond om 20.00 uur en duurt twee uur (later instromen is in dit toernooi ook mogelijk). Het niveau ligt hier wat hoger, maar als club strijd je samen voor een zo hoog mogelijke score, dus hoe meer deelnemers, hoe beter (en hoe gezelliger, want er is ook een Skype-hangout aan gekoppeld, vraag de link aan een van de andere deelnemers).