Fedor Sazonov schittert in Belgische titelstrijd

Het Belgisch Jeugdkampioenschap (BJK) was vanwege corona verschoven van april 2021 naar 11 tot en met 14 november in Blankenberge. EGS-er Fedor Sazonov, ook lid van TUSK uit Turnhout, speelde met 56 leeftijdgenoten om de titel. Er werden zeven rondes van anderhalf uur per speler plus dertig seconden per zet, gespeeld.

Fedor eindigde als tweede met evenveel punten als winnaar Raptis Filippos uit Brussel. Hun onderlinge duel eindigde in remise. Door het verschil in weerstandspunten van hun tegenstanders kon Fedor niet het hoogste trapje van het podium beklimmen.

In 2020 werd Fedor ook al tweede in het Nederlandse online jeugdkampioenschap. Hij is eindigde toen als derde maar de “kampioen” werd later gediskwalificeerd vanwege vals spel. Uniek om zowel op een Belgisch als een Nederlands Jeugdkampioenschap het ereschavot te halen. Bij schaakkampioenschappen telt niet de nationaliteit maar het lidmaatschap van de bond(en).

 

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012