Alweer de derde ronde van de interne competitie

Afgelopen dinsdag meldden zich twaalf schakers in De Wildacker voor de derde ronde van de interne competitie. Op de zes borden werden er een aantal spannende en een aantal iets minder spannende partijen gespeeld. Wat vooral opviel was de diversiteit aan stellingen na een uurtje spelen, je zou haast zeggen: zo heurt ’t. Sjeng en Rob hadden al vrij snel de stukken kwantitatief gehalveerd en gingen een moeilijk eindspel tegemoet. Dat werd een stuk makkelijker toen Rob door een lichte onnauwkeurigheid een kwaliteit moest geven. Simon wist goed te profiteren van de ver opgerukte koningspionnen van Ben en trok de demarcatielijn over en dan is het met de vijandige pionnen in de rug allemaal iets makkelijker. Erik wist heel erg lang al zijn pionnen op het bord te houden terwijl hij er twee van Robbert-Jan had opgesnoept. Veel ruilen en dan blijft er vanzelf een promovendus over. Pascal duwde op de hem eigen wijze langzaam doch doeltreffend de stukken van Peter langzaam van het bord af en dan wordt het toch lastig om tegenstand te bieden. Maarten en Frans hielden elkaar lang in evenwicht, gingen naar een eindspel met toren en zes pionnen, altijd lastig. Pionnen vielen als mussen van zomerse daken en uiteindelijk wist Maarten een Mohicaantje naar dame te promoveren en was de strijd na 62 zetten voorbij. Henk en Jaap speelden een partij zoals het bij deze heren past, mooi geschuif van stukken, wat pionnen in het centrum die zwaar aangevallen en verdedigd worden en uiteindelijk remise. Het was een mooie avond.

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012