Titelverdediger Robin Verhoeven meteen scherp op eerste snelschaakavond

De nieuwe snelschaakcompetitie van EGS is op 18 september van start gegaan met zeventien deelnemers. Vorig seizoen waren dat er 25, omdat het digitale schaak enkele oud-spelers de mogelijkheid gaf om op afstand mee te spelen.

De eerste ronde was op volgorde van aanmelding. Omdat EGS 1 zaterdag speelde waren de eerste aanmeldingen, poule 1, allemaal van sterke spelers. Latere sterke aanmelders zoals Ard van Beek en Jelmer Hoeksma in poule drie moesten afzeggen waardoor die poule weer wat verzwakt werd.

De twee nieuwelingen bij het snelschaken, Frans Paridaans en Robert-Jan Bergmans, maakten een meer dan verdienstelijk debuut.

Robin Verhoeven kreeg de beker voor clubkampioen snelschaken 20/21 uitgereikt. En Robin maakte zijn reputatie meteen waar door al in de eerste ronde de leiding te nemen in het klassement. In de zwaarste poule kwam hij tot 4,5 uit 5.

Erik Hamers, Jasper Kools, Andrei Sazonov en Fedor Sazonov volgen in zijn slipstream in de stand na één avond. Ook Nederbelg Sjeng Houben eindigde in de top zes.