Schaak-Off bij EGS: een echte schaakavond voor iedereen!

Afgelopen dinsdag was het dan zover, de eerste ronde van de Schaak-Off werd gehouden in De Wildacker. EGS was een van de zes verenigingen in Brabant (zeventig landelijk) die als gastheer voor dit landelijk toernooi fungeerde. Schaak-Off is bedoeld voor alle schaakliefhebbers die weer eens fysiek wilden spelen en de voorrondes worden op een clubavond gehouden. Dit is meteen een nadeel gebleken, omdat het voor jeugdspelers niet erg aantrekkelijk is om in een schoolweek tot circa elf uur ’s avonds te spelen.

Uiteindelijk waren er veertien spelers, waaronder zes EGS-ers, van diverse pluimage, ELO 2093 tot beginner, die in vier groepen aan de gang gingen. Immers het toernooi is opgezet als een viertallen-rapid-competitie. Dus twee viertallen en twee drietallen, ingedeeld naar rating of ervaring, zetten zich schrap en gingen geconcentreerd van start.

Jan, onze barman, zei later dat hij schakers nog nooit zo geconcentreerd bezig had gezien. Er werden dan ook een aantal partijen op het scherpst van de snede gespeeld en deze partijen leverden ook mooie analyses van de spelers op.

De nummers een van de vier groepen zullen worden uitgenodigd voor de volgende regionale ronde, ergens half oktober. Gisteren hebben zich geplaatst: Eric de Moor, Fedor Sazonov, Pieter Couwenberg, Youp van Dijk, Lars Timmers, Job Hoekstra en Mark Brugman.

Al met al een leuk evenement waar veel nieuwe contacten ontstonden met als enig nadeel dat, zoals eerder gezegd, de -jonge- jeugd niet meespeelde vanwege het tijdstip op de dag.