Daar aan de kust, de Zeeuwse kust

Voor het debuut van EGS 1 in de landelijke derde klasse kunnen we het steven richting het westen wenden. De tegenstanders komen met uitzondering van het Tilburgse SG King allen uit West-Brabant of, in drie gevallen, Zeeland. EGS 1 start met een thuiswedstrijd tegen Goes en mag daarna op reis naar Axel om het op te nemen tegen S. Landau. Het belooft een zwaar seizoen te worden voor EGS 1, maar dat viel te verwachten na de onverwachte promotie (EGS stond bovenaan in het afgebroken seizoen 2019-2020 en omdat er plekken wegvielen in hogere klassen, kreeg EGS de kans om te promoveren).

EGS 2 heeft op één uitzondering na allemaal Brabantse tegenstanders. De vreemde eend in de bijt heet in de klasse 6E is het Rotterdamse RSR Ivoren Toren 2 (waartegen EGS thuis speelt). Verder is ook EGS 2 komend seizoen vooral in West-Brabant te vinden, van Dongen tot Bergen op Zoom.

Jammer genoeg hebben de twee EGS-teams bij de competitie-indeling een sterk afwijkend speelschema cadeau gekregen van de schaakbond, waardoor de twee ploegen slechts één keer tegelijk thuis spelen.