EGS kampioen in digitale schaakcompetitie

Het eerste team van EGS is een ronde voor het einde al kampioen in de Vierde Klasse van de  digitale KNSB-competitie

Een Groningse dag

In de zevende ronde traden de Goirlenaren aan tegen Staunton 1 uit Groningen, de laatste serieuze horde die genomen moest worden naar de titel. Robin Verhoeven speelde aan het eerste bord 1-1 tegen de sterke Zuiderweg. In de digitale competitie speelt iedere speler zowel met zwart als met wit tegen dezelfde tegenstander. Bram van Huijgevoort, de speler met de hoogste rating bij EGS  bereikte ook een 1-1. Ard van Beek wist het verschil te maken met 1,5 – 0,5. Clubkampioen Jasper Kools had niet de vorm van de dag en verloor met 2-0.  Jan Langenberg die dit seizoen een sterke come-back maakt, won evenwel met 2-0 waardoor de Goirleneren nipt met 5,5 – 4,5 wonnen.

Ruud Licht matchwinner

In de achtste ronde kwam de tegenstander eveneens uit Groningen, De Groninger Combinatie 3. Teamleider Henk Renders had op twee posities na, het hele team aangepast. Een bewijs dat de Goirlese selectie in de breedte heel sterk is.

Robin Verhoeven beet opnieuw de spits af aan het eerste bord maar moest tegen een op papier zwakkere tegenstander het onderspit delven  met 0,5 – 1,5. Ard van Beek wist ook nu met 1,5 – 0,5 te winnen. De wedstrijd was weer in evenwicht, ook na de 1-1 van Cas Overzier. Overzier zorgde voor veel spektakel op het bord. Zie hiervoor de vraag voor de lezer in bijgaande stelling.

Vraag voor de lezer

Stelling Cas Overzier

Zwart speelt De5 om de dreiging Pxf6 te voorkomen maar wat kan wit nu (simpel) spelen?

Eddy VanLerberghe en Ruud Licht wonnen beiden hun eerste partij. Het gelijkspel was binnen maar Ruud wist 6-5 op het scorebord te krijgen waardoor niet alleen de wedstrijd tegen de Groningers gewonnen werd maar ook de titel veilig gesteld werd. Met een remise wist Vanlerberghen de eindstand naar 6,5 – 3,5 te tillen.

Off-day EGS 2

EGS 2 was minder fortuinlijk in de zevende en achtste ronde. Tegen Rijssen uit Overijssel kon niet gescoord worden. In het duel EGS 2 – Woerden 2 won Yijun Zhan zijn beide partijen en speelde Fedor Sazonov remise.