EGS actief in nieuw seizoen van landelijke teambattles

Aanstaande zondag 17 januari begint alweer het derde seizoen van de teambattles op het schaakplatform lichess, georganiseerd door Groninger Combinatie. Zij hebben dit concept in april 2020 bedacht als alternatief voor alle geannuleerde schaakactiviteiten. Tijdens zo’n teambattle neem je het als club twee uur lang op tegen maximaal 9 andere verenigingen. Iedereen speelt tijdens het toernooi een eigen puntenaantal bij elkaar en uiteindelijk tellen de beste 6, 8 of 10 scores mee, afhankelijk van welke klasse het betreft. Met een speeltempo van 3 minuten + 2 seconden increment kan iedereen een flink aantal partijen spelen.

EGS heeft op 20 en 27 december voor het eerst meegedaan, met een mooie derde en vierde plaats als gevolg. Als u op deze links klikt, krijg u een mooie impressie van hoe zo’n toernooi eruit ziet. Het is mogelijk om op de deelnemende teams te klikken, dan komt er een overzicht van de actieve spelers in beeld. Degenen met een kroon voor de gebruikersnaam tellen mee voor het teamtotaal.

Na een korte winterstop van twee zondagen gaan de teambattles komende zondag dus weer van start. Hierbij zijn alle deelnemende verenigingen willekeurig ingedeeld, waardoor EGS eenmalig mag spelen in de hoogste klasse. De tegenstand is van hoog niveau, maar naar het mate het toernooi vordert, zal iedereen tegenstanders krijgen van ongeveer een gelijkwaardig niveau.

Uiteraard zijn alle (oud-)leden van EGS van harte welkom om mee te doen. Er moeten een paar stappen worden doorlopen om in het toernooi te komen. Ten eerste moet je een (gratis) account op Lichess aanmaken. Schaakstad Apeldoorn heeft hier een duidelijke handleiding voor geschreven. Vervolgens moet je lid worden van het team: Eerste Goirlese Schaakclub. Ook dit heeft Schaakstad Apeldoorn duidelijk uitgelegd. Bij stap 3 moet je in plaats van Schaakstad, Goirle intypen. Als dit allemaal is gelukt, kan je naar het toernooi van komende zondag gaan. Het duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Het is mogelijk om later in te stromen, eerder te stoppen en om tussentijds te pauzeren door op de pauzeknop te klikken. Tot slot zal er een Skype-call actief zijn, zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden. Mocht er tijdens het toernooi iets niet duidelijk zijn, kan je hier ook altijd terecht voor brandende vragen. Bij vragen vooraf ben ik (Robin) altijd bereikbaar via de mail. Hopelijk tot zondag!