Herfsttoernooi prooi voor Alex na anticlimax

Op een digitaal lentetoernooi dat in de herfst eindigde volgde natuurlijk een digitaal herfsttoernooi onder EGS-leden. Dat eindigde, mede door een gewijzigde opzet, ‘al’ in de winter. Er was sprake van een anti-climax, omdat zijn account werd geblokkeerd door het niet altijd even gastvrije chess.com moest Maarten de Wit met lede ogen toezien hoe hij in de finale tegen Alex van Lanen beide partijen verloor door tijdsoverschrijding.

Spelers hadden telkens drie dagen voor een zet, waardoor partijen lang konden duren, maar in de praktijk was er toch wat meer haast dan in de lente. Er deden ook wat minder schakers mee, dat scheelt ook in de toernooiduur…

In de eerste ronde speelden alle deelnemende EGS’ers tegen elkaar in een grote poule. Maarten de Wit was de beste met 11 uit 12. Alex volgde op gepaste afstand met 9 uit 12. Dat leidde tot een finale bestaande uit twee partijen, maar ja… die duurde dus veel te kort.