EGS 1 leidt na twee rondes in digitale KNSB-competitie

Door het virus zijn de KNSB-competities in september niet van start gegaan. Zaterdag 19 december ging alsnog een digitale variant van start. Er worden twee wedstrijden op een dag gespeeld. EGS 1 speelde tegen VAS 2 uit Amsterdam en de Kennemercombinatie 2 uit Haarlem, terwijl EGS 2 tegen respectievelijk De Volewijckers uit Amsterdam en Magnus Anna Paulownacombinatie speelde.

De spelers spelen in een wedstrijd een dubbelronde tegen hun opponent. In de vierde Klasse won en verloor Bram van Huijgevoort een partij. Ard van Beek, Bart Plasmans en Jan Langenberg wisten hun beide partijen te winnen. Ruud Licht kwam niet tot scoren. EGS 1 won met 7- 3 van de VAS 2 uit Amsterdam.

In de tweede wedstrijd speelde Ard van Beek op het eerste bord en wist met een zege en een remise 1,5 punt te scoren. Cas Overzier en Eddy Vanlerberghe wonnen hun beide partijen. Bart Plasmans kwam tegen de Haarlemmers niet tot winst, EGS 1 won met 6,5–3,5 van de Kennemercombinatie. Na twee wedstrijden prijkt EGS op de tweede plaats in een poule van tien teams.

Een knappe prestatie, omdat teamleider Henk Renders vier spelers moest missen van het team dat begin maart leidde in de reguliere vierde Klasse, maar dat door de lockdown geen titel kon behalen. De selectie van EGS is vooral sterk in de breedte waardoor het vertrek van Thomas Kools, de eerste bordspeler, opgevangen kan worden. EGS 1 heeft zich versterkt met Eddy VanLerberghe en Jan Langenberg.

EGS 2: winst en verlies

EGS 2 ging in de eerste ronde tegen de Volewijckers uit Amsterdam-Noord onderuit en verloor met dubbele cijfers. Tegen Magnus Anna Paulownacombinatie behaalden de Goirlenaren een fraaie 7-3 overwinning.

Captain Erik Hamers was twee maal succesvol op het eerste bord. Thijs Spapens kwam in twee mooie partijen tot de volle winst evenals Yijun Zhan. Fedor Sazonov bracht met een winstpartij de stand op 7-3.

Zondagavond 20 december maakte EGS haar debuut in een andere landelijke competitie, georganiseerd door de Groninger Combinatie. Per partij krijgt de speler drie seconden en per zet komen daar twee seconden bij. Een enerverende activiteit voor de zondagavond! In een sterk veld met tien clubs bereikt EGS de derde plaats. Vier spelers van EGS troffen Anne Haast, meervoudig Nederlands kampioene, tegenover zich. Tegen het team met de Nederlandse damestop verloor EGS. Robin Verhoeven was met 25 punten topscorer van EGS.