Maarten de Wit wint online lentetoernooi (in oktober)

Je kunt op internet niet alleen snel schaken, een toernooi kan soms ook maanden duren. Zo is deze week het EGS lentetoernooi op chess.com tot een einde gekomen.

Op 6 mei, zo halverwege de coronalente, begonnen we met een correspondentietoernooi op chess.com. Het speeltempo was minimaal één zet in drie dagen en twee partijen tegelijkertijd. Dit lijkt veel, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Voor velen binnen EGS een onbekende manier om met schaak bezig te zijn. Voor anderen een ingesleten routine.

In augustus was de nummer 1 al bekend. Maarten de Wit (alias GerryMander2020) was toen voor de concurrentie al niet meer in te halen. Uiteindelijk finishte hij op 12 uit 12. Zowel in de voorronde als in de finalepoule dus een perfecte score!

Deze week kwam de laatste partij tussen Alex van Lanen en Wim Bressers (Black_Swan48) tot een ontknoping en is het dan ook officieel: GerryMander2020 is door chess.com beloond met een virtuele gouden plak. Alex werd tweede, Wim deelde plek drie met Cas Overzier. Alle details vind je hier.

Inmiddels is de inschrijving voor het herfsttoernooi geopend. Wie mee wil doen moet dat voor 16 oktober aangeven op chess.com.

 

EGS heeft een privacystatement opgesteld.
naar Boven

©  EGS   Eerste Goirlese Schaakclub

Ontwerp: Rachel&Co  2012