23 mei 2020 Verslag van Thomas

EGS online ronde 8 en 9: Hilvarenbeekse zeges en online jeugdschaak

Het is weer even geleden dat we een update hebben gepubliceerd over het verloop van de online interne competitie. Sinds het vorige verslag hebben zich twee nieuwe rondes bij de senioren afgespeeld, met in beide gevallen een mooie opkomst van tegen de 20 schakers. Ook is dankzij de inspanningen van Jasper en Erik inmiddels ook de online jeugdschaakcompetitie van EGS van start gegaan, alle jeugdspelers worden op vrijdagavond van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen! Neem hiervoor contact op met een van de twee jeugdleiders.

Ronde 8

In deze editie was er sprake van een spannende tweestrijd tussen Robin en Bart. Eerstgenoemde won de onderlinge partij en had na 4 rondes nog de 100% score. Pascal ontpopte zich niet voor de eerste keer echter als angstgegner en bracht de spanning terug in het toernooi, mede omdat Bart al zijn resterende partijen wist te winnen. Uiteindelijk gaf de onderling gewonnen partij de doorslag en legde Robin beslag op de eerste plaats. De derde plaats was voor Pascal, die alleen tegen eeuwige rivaal Alex en gedeeld winnaar Bart punten liet liggen. Alle details, uitslagen en eindstanden vindt je door op deze link te klikken.

Ronde 9

Ook afgelopen dinsdag was er sprake van een spannende strijd met Robin in een van de hoofdrollen. Dit keer was hij in titelstrijd verwikkeld met Thomas en dit keer gaf het onderling resultaat niet de doorslag want verrassend genoeg eindigde hun onderlinge partij in remise. Uiteindelijk bleek de nederlaag van Thomas tegen Jasper (in een fraaie partij van de jonge Kools) minder van belang dan de nederlaag van Robin tegen Bart (met ook een onderhoudende partij van Bart), waardoor de weerstandspunten uiteindelijk tot de eindwinst van Thomas leidde. Bijzondere vermelding voor de knappe prestaties van Wim en Jeroen Hamers, waarvan laatstgenoemde duidelijk liet zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Alle details, uitslagen en eindstanden vindt je door op deze link te klikken.