10 april 2020 Verslag van Thomas

EGS Online: Nummer 26 en ronde 3 (+ Italiaanse tactieken)

Inmiddel zijn 26 schakers lid van de EGS-groep online. We zien dat een breed publiek aan wordt gesproken, van de ervarenere leden van onze club tussen aanstormende jeugdtalenten, alsmede enkele van onze Vlaamse vrienden. Het geeft aan dat iedereen ons online platform steeds beter weet te vinden. Mocht je nu graag meedoen (ook als je geen formeel lid bent van EGS), maar kom je er niet uit, neem dan contact met Jasper of Pieter. Afgelopen dinsdag namen weer 13 spelers deel aan de derde ronde van chess.com. Het was even spannend of het wel door kon gaan door server-problemen bij het online platform, maar een half uur voor aanvang waren deze gelukkig verholpen. We mochten weer twee nieuwe debutanten verwelkomen, Cas en Rogier die beiden een verdienstelijk debuut kenden; Cas eindigde zelfs op een mooie gedeeld tweede plaats.

Deze tweede plaats deelde hij met vaste klanten Guus, Bart en Jasper die allen in de 6 partijen die waren gespeeld 4 punten wisten te vergaren. De winst ging voor de tweede keer op rij naar Thomas, die alleen in de eerste ronde een nederlaag moest toestaan, maar vervolgens alle 5 zijn partijen wist te winnen, waaronder tegen nummers 2 Guus, Bart en Jasper. Verder mooie prestaties van Matthijs, Maarten en Pieter die allemaal een mooie plaats in de middenmoot wisten af te dwingen. Al met al weer een geslaagde schaakavond, wat we komende dinsdag weer gaan herhalen. Voor de gehele eindstand en persoonlijke uitslagen kun je op deze link klikken. Rest mij om iedereen weer te bedanken voor de deelname. Houd deze website in de gaten voor de link naar het vogende toernooi. Ik hoop jullie allemaal komende dinsdag weer te zien!

BONUS: Een van de interessante partijen van afgelopen dinsdag was de ontmoeting tussen (online) nieuwkomer Rogier en Rob. In de Italiaanse opening laten beide heren zien dat er volop tactische motieven zijn waarvoor je moet uitkijken in deze variant. Leerzaam materiaal voor iedereen die enkele van de tactische motieven in deze rijke opening beter wil begrijpen. Klink op deze link als je de partij wil zien, of ga naar de analyse-pagina voor andere partijen uit de online snelschaakcompetitie.