5 april 2020 Verslag van Thomas

EGS Online: Thomas slaat toe in ronde 2

Dinsdag 31 maart verzamelden 12 schakers zich online voor het wekelijkse online snelschaaktoenooi van EGS. Door een technisch mankement dit keer 6 rondes van 5 minuten en 5 seconden per zet. Met een goeie mix van terugkerende EGS-gezichten werden we dit keer ook vergezeld door Peter Paul (De Drie Torens) en opnieuw Guus Vermeulen (De Stukkenjagers), laat dit een uitnodiging zijn voor mensen van andere clubs om zich een keer mee aan te melden. Klik voor meer details hiervoor hier.

Naar het schaken zelf dan; Zoals de titel deed vermoeden zat EGS-1-kopman Thomas Kools dinsdagavond in een uitstekende flow. De enige die enigszins een stok in de raderen kon gooien was Robin Verhoeven, die in een kwalitatief goede partij (aldus de computer) Robin precies voldoende tegenspel wist te creƫren om de ver gevorderde zwarte vrijpion van Thomas af te stoppen, met remise als logisch resultaat. Thomas eindigde dus op 5.5/6 gevolgd door Robin met 4.5/6 en Guus Vermeulen op 4/6. Laatstgenoemde speelde daarmee een sterk toernooi, door onder andere EGS-cracks Jasper en Robin het volle punt afhandig te maken met ondernemend spel. Voor de gehele eindstand en persoonlijke uitslagen kun je op deze link klikken. Rest mij om iedereen weer te bedanken voor de deelname. Ik hoop jullie allemaal komende dinsdag weer te zien!

Morgen wordt een bericht op deze site gepubliceerd met een link naar het derde online EGS-toernooi. Houdt deze dus in de gaten.