5 april 2020 Verslag van Thomas

EGS Online: Drie partijen onder het vergrootglas

Voor wie geen genoeg kan krijgen van het schaken heeft de organisatie van het online schaken bij EGS nog een aantal analyses van spectaculaire, leerzame, of anderszins interessante partijen. Drie daarvan zijn nu te bewonderen op de analyse pagina van onze website. Om alvast een tipje van de sluier op te liggen: het betreft de volgende partijen.

Thomas-Pascal: In de partij van Thomas tegen Pascal blijkt de zwakte van de witte velden als zwart voor een opstelling met pionnen op e5-d6-c5 kiest.

Rob-Jerion: Geen tactisch vuurwerk in de online snelschaakpartij tussen man in vorm Rob van Esch en jeugd in opkomst Jerion Roelin. Rob komt beter uit de opening en wikkelt af naar een gunstig toreneinspel, waarin hij zijn zaakjes net wat beter op orde had dan zijn jonge tegenstander.

Bart-Jasper: De onlinepartij van Bart (w) en Jasper (z). Een interessante partij met allerlei tactische mogelijkheden voor beide spelers.