26 maart 2020 Verslag van Thomas

EGS Online: De eerste klap..

Afgelopen dinsdag was de eerste editie van de online clubavond van EGS. Veertien schakers wisten hun weg te vinden naar het digitale toernooi, waaronder enkele fanatieke jeudspelers die in (voormalig) snelschaakkampioenen Bart, Pascal, Thomas en Alex, zowel als enkele zeer geroutineerde schakers van EGS, geduchte tegenstand vonden!

Artistieke impressie van het computerschaak

In het zevenrondig toernooi leek Jasper lange tijd recht op de winst af te gaan. Met ondernemend spel en op het juiste moment een klein beetje mazzel ging hij na als een raket van start met 5 uit 5. In de laatste paar rondes kwam er echter wat zand in de motor. Het begon met een benauwde remise tegen broer Thomas, waar hij in een eindspel met een rare materiaalverhouding goed gebruik maakte van de tijdnood van Thomas om eeuwig schaak af te dwingen. Alex was inmiddels na een stroeve start lekker op dreef en moest in de laatste ronde winnen van Jasper om nog de gedeelde eerste plaats te pakken. Dit lukte nadat Jasper zijn sterke kwaliteitsoffer niet kon omzetten in de winst.
Een gedeelde eerste plaats dus voor Jasper en Alex met beide 5.5 punt, op gepaste afstand gevolgd door Robin, Pascal en Thomas.

Tenslotte nog een bijzondere vermelding voor jeugdspelers Matthijs, Thijs en Jerion, die in dit sterke deelnemersveld toch allemaal minstens twee punten wisten te bemachtigen. Voor alle resultaten, partijen en de eindstand kunt u hier klikken. Mocht je nu zelf ook een keer mee willen doen zie dan mijn vorige bericht. Volgende week dinsdag gaan we weer verder, tot dan!