19 oktober 2019 Verslag van Thomas

Stukkenjagers Open: Nico stunt tegen Pascal

Het stukkenjagers open is weer van start gegaan. Het jaarlijkse negenrondig toernooi van schaakclub De Stukkenjagers uit Tilburg kent negen deelnemers van EGS. De start van het toernooi was buitengewoon wisselend voor de onzen met enkele onderlinge ontmoetingen op het programma. Eerste daarvan was de partij tussen Hannie Hermans en Bart Plasmans. Hannie stond een verpletterend paard toe op d6, waarna Bart een allesverwoestende aanval losliet op de zwarte koning, waaraan niets te redden viel, ondanks verwoedde pogingen van Hannie om het tij nog te keren.

Grootste verrassing kwam van de hand van Nico Dignum. Hoewel hij in de touwen in hing in zijn partij tegen Pascal Graafmans, was hij nog niet uitgeteld. Pascal kwam hier op hardhandige wijze achter: twee pionnen voor veranderde in een onvermijdelijke grote achterstand voor hem, waarna hij de handdoek in de ring gooide. Jasper en Alex kenden ook geen gewenste start, Jasper moest het volle punt laten aan zijn tegenstander, waar Alex nog een halfje kon redden tegen zijn op papier zwakkere tegenstander.

Verder nog relatief regelmatige overwinningen van Thomas en Robin die nooit echt in de problemen kwamen, en van foutjes van hun op papier zwakkere tegenstanders gebruik maakten om het volle punt te grijpen. Hieronder de slotstelling uit de partij van Robin, hij heeft net een stuk gewonnen op c1, en als je goed kijkt zie je dat de koning van wit na Kg2-Dc2+ geen goede manier meer heeft om het schaak op te heffen. Voor alle informatie indeling en standen kun je op deze link klikken.