19 oktober 2019 Verslag van Thomas

EGS B start seizoen met vuurwerk

Met dank aan razende reporter Alex:

Het nieuwe EGS B (dat vorig seizoen nog voor een groot deel onder de noemer EGS A door het leven ging, met degradatie tot gevolg) is het seizoen 2019-2020 sterk gestart. In de allereerste avondcompetitiewedstrijd aller tijden in de Wildacker kwam Caissa Gilze-Rijen op bezoek. Die vereniging kennen we van de regiocompetitie, maar sinds vorig seizoen spelen ze ook in de avondcompetitie van de NBSB mee.

Caissa bracht vier spelers zonder rating aan de borden. Maar vorig seizoen hadden die een behoorlijk seizoen gedraaid met een plek in de middenmoot als beloning, dus EGS was op zijn hoede. Al vrij vroeg in de avond was duidelijk dat het een Goirlese zege ging worden. Alex van Lanen en Maarten de Wit waren ongeveer tegelijk klaar. Alex’ tegenstander offerde een stuk maar zag de toch al geringe compensatie daarvoor razendsnel verdampen. Alex nam de aanval over en het was snel mat. Maarten won op het bord daarnaast een toren en daarna geloofde zijn opponent het wel.

Het beslissende derde punt kwam van Pascal Graafmans, die zich een tijd lang als enige zorgen moest maken over zijn stelling. Maar toen zijn tegenstander onzorgvuldig met zijn dame omsprong was Pascal er als de kippen bij om die buit te maken. En daarmee was het 3-0. Het vierde Goirlese punt kwam van Cas, die al vlot beter stond, en stap voor stap dat voordeel uitbouwde tot een overwinning.