4 september 2019 Verslag van Thomas

Interne competitie 2019-2020 begonnen

Na een fijne zomerstop (hoewel het niet voor iedereen een echte schaakpauze inhield) is de interne competitie bij de Eerste Goirlese weer begonnen. Bovendien was het niet alleen de inwijding van de interne competitie an sich, maar ook voor onze nieuwe locatie, wijkcentrum De Wildacker, was het de eerste keer om plaats te bieden aan een officiele competitie van EGS. Met 18 schakers, werd er goed gehoor gegeven aan de oproep om met velen het nieuwe jaar in te luiden. Onder de 18 veel bekende gezichten, maar ook nieuwe spelers bij ons: Jeugdspeler in opkomst Yijun en nieuwe local Hannie Hermans speelden hun eerste partij intern bij EGS.

Op de eerste speeldag wordt traditiegetrouw de indeling gemaakt op basis van binnenkomst: Degene die als eerste aankomt speelt tegen degene die als tweede binnenkomt enzovoort. Nieuwkomer Yijun werd hierdoor gekoppeld aan oud-clubkampioen Henk van Griethuijsen. Hij wist in deze partij knap de gelederen gesloten te houden in een gesloten stelling met uiteindelijk een remise als gevolg. Clubkampioen Jasper Kools wist zijn goede reeks van het afgelopen seizoen vervolg te geven door een openingsexperiment van Robin Verhoeven hardhandig af te straffen. Een andere kraker in de partij tussen Thomas en Pascal, waarin eerstgenoemde de vroege afwijking van de openingstheorie al gauw kon gebruiken om een gelijke stelling te bereiken. Toen Pascal zijn kansen en het gevaar voor zijn stelling respectievelijk te hoog en te laag inschatte kon Thomas met wat nauwkeurige zetten afwikkelen naar een toreneindspel met een pion meer, waarna het veroveren van nog een extra pion het pleit beslechtte in het voordeel van de bekenaar.

Ook Hannie wist haar debuut op te luisteren met een mooi resultaat. In een partij tegen Ben Elswijk won ze al snel een pion en wist het initatief vast te houden, wat uiteindelijk leidde tot het volle punt. Tenslotte wisten ook Sjeng, Maarten, Simon en beide Pieters (Couwenberg en van de Pluijm) op papier regelmatige overwinningen op respectievelijk Frans, Nico, Mart, Ton en Zier. Volgende week om 20:00 gaat de interne competitie weer verder. Tot dan!