26 augustus 2019 Verslag van Alex

Eerste avond EGS in Wildacker drukbezocht, Erik Dignum wint ‘housewarming-toernooi’

Op 20 augustus opende EGS het seizoen met een snelschaaktoernooi in de nieuwe locatie De Wildacker. TUSK uit Turnhout gaf acte de présence met maar liefst zes spelers. Ook Stukkenjagers, De Drie Torens, De Raadsheer en Baronie waren vertegenwoordigd. Wedstrijdleider Henk Renders deelde de spelers in vier poules in.

De eerste winst in De Wildacker was voor Erik Dignum van De Stukkenjagers. Sebastiaan Dijksman van De Baronie en Thomas Kools deelden de tweede plaats. Robin Verhoeven, Jan Douwes en Pascal Graafmans bleven een half punt verwijderd van het podium. Clubkampioen Jasper Kools werd zevende voor TUSK-preses Tonnie van Damme.

1. Erik Dignum Stukkenjagers 5

2. Sebastiaan Dijksman Baronie 4

Thomas Kools EGS 4

1. Pascal Graafmans EGS 3,5

2. Robin Verhoeven EGS 3,5

3. Jan Douwes Drie Torens 3,5

4. Jasper Kools EGS 3

5. Tonnie van Damme TUSK 2

In de tweede poule streed TUSK mee voor de overwinning. Alex van Lanen en Luc Janssen wonnen met 4,5 uit 6. Eddy van Lerberghe van TUSK en Bart Plasmans deelden de derde plaats. In dit sterke gezelschap bleef junior Yihun Zahn knap overeind maar door enkele foutjes leverde dit nog niet genoeg punten op.

1. Alex van Lanen EGS 4,5

Luc Janssen TUSK 4,5

1. Eddy van Lerberghe TUSK 4

Bart Plasmans EGS 4

5.Pieter Couwenberg EGS 3,5

1. Erik Hamers EGS 1,5

2. Yijun Zahn EGS 0

In de derde poule won Maarten de Wit overtuigend. Frans Leijtens en Nico Dignum werden gedeeld tweede. Hanneke Hermans van De Raadsheer kon het toernooi niet afmaken maar won drie partijen en bleef ongeslagen.

1. Maarten de Wit EGS` 5

2. Frans Leijtens EGS 4

Nico Dignum EGS 4

1. Hanneke Hermans De Raadsheer 3

Rogier de Leur EGS 3

Ben Elswijk EGS 1

1. Matthijs Muis EGS 1

2. Ton Krugers EGS 0

In poule 4 deelden de TUSK-spelers Sebastiaan van de Heining en Lard Buys de winst. Wim Krijbolder, oud-speler van EGS, werd derde.

1. Sebastian van de Heining TUSK 4

2. Lard Buys TUSK 4