11 augustus 2019 Verslag van Alex

Eerste avond in nieuwe speelzaal: housewarming-rapidtoernooi

Het nieuwe seizoen betekent voor EGS een mijlpaal: voor het eerst in decennia speelt de Goirlese schaakclub niet meer in café Hof van Holland, dat is gesloten. EGS heeft een nieuwe speellocatie gevonden in wijkcentrum De Wildacker en om de verhuizing op te luisteren wordt de eerste avond op de nieuwe plek een open toernooi gespeeld.

Ook niet-leden van EGS zijn dus welkom om op dinsdagavond 20 augustus mee te komen schaken tijdens een rapidtoernooi. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden, om 20.00 uur aanwezig zijn aan het Van Hogendorpplein 73 is voldoende om ingedeeld te worden. Dat gebeurt met een Zwitsers systeem, zodat iedereen tegen (ongeveer) even sterke tegenstanders komt te spelen.

Uiterlijk om 23.00 uur wordt duidelijk wie het Wildacker housewarming-toernooi heeft gewonnen. Er is maar één gelegenheid om de beste te zijn op de eerste schaakavond in de Wildacker, dus laat die kans niet lopen!