5 juni 2019 Verslag van Alex

Drie keer twee winnaars op tweede duoschaak-avond

Vanwege de extra ledenvergadering eerder dit seizoen kende het duo-schaken dit seizoen maar twee en geen drie speelronden. Op zich ook wel toepasselijk natuurlijk.

Na een eerdere ronde schaken-op-één-bord-zonder-overleg was het afgelopen dinsdag tijd voor doorgeefschaak. De door (gestuurde) loting tot stand gekomen koppels ontliepen elkaar niet veel. Er waren zelfs drie duo’s die aan het eind van de avond gelijk eindigen met 5 uit 8: Sjeng-Vida, Henk-Rogier en Alex-Mart.

Mooi om te zien dat het elkaar zo weinig ontloopt, terwijl de ervaring met het doorgeefschaak toch uiteenliep van zeer groot tot ‘doorgeefschaak, wat is dat?’.

Het totaalklassement over twee avonden werd gewonnen door Alex met 11 uit 18, net voor Mart (10) en derde werd Jaap (9). Wordt echter gerekend naar procentuele score (zodat ook spelers die één avond meespeelden een kans op de zege hebben), dan was Thomas Kools de beste (80 procent) en delen Henk en Vida de tweede plek, voor Alex.