13 maart 2019 Verslag van Alex

Hup hup hup, wint EGS de cup?

Een mijlpaal in de bijna 85-jarige geschiedenis van EGS komende dinsdag. Voor het eerst staat een EGS-team in de bekerfinale. En de loting is ons gunstig, want we spelen thuis. De Kemppion komt op bezoek in de eindstrijd van het toernooi om de B-beker van de NBSB.

Voor wie het allemaal niet helemaal gevolgd heeft: de Brabantse bond had altijd één knockout toernooi voor teams van vier spelers, waaraan EGS lang niet meedeed en sinds een aantal jaren traditioneel in de eerste ronde wordt uitgeschakeld (op één uitzondering na).

Dit seizoen is er een nieuwtje: twee Brabantse bekertoernooien, waarbij de strijd om de B-beker open staat voor spelers die aan het begin van het seizoen een rating hadden van onder de 1700. Dat concept blijkt een kolfje naar de hand voor de onzen (om precies te zijn: Rob van Esch, Jasper Kools, Cas Overzier, Bart Plasmans en Maarten de Wit).

EGS schakelde achtereenvolgens De Drie Torens (2,5-1,5), WLC (2-2 en wegstreepregel) en De Raadsheer (wederom 2,5-1,5) uit. Het belooft een spannende finale te worden: op papier is Kemppion ongeveer even sterk als het EGS-team. Maar dat gold de vorige rondes ook, da’s meteen ook de charme van dit nieuwe bekertoernooi.

Publiek is van harte welkom bij de bekerfinale (aanvang omstreeks 20.00 uur), maar spreekkoren of vuurwerk kunnen we helaas niet toestaan. Over eventuele spandoeken zal de wedstrijdleider ter plaatse een beslissing nemen…