8 maart 2019 Verslag van Maarten

BBC: doorbekeren naar de finale

Donderavond 7 maart toog het B-BekerTeam naar De Raadsheer in Zundert om in het aldaar gevestigde “Wapen van” de halve finale te spelen. Om wat minder leuke redenen kon Cas niet meespelen en hij werd vervangen door supersub Rob. In de auto op weg naar Zundert werd al druk gespeculeerd over hoe het zou gaan. Teamleider Maarten merkte toen droogjes op dat alleen Bart en Jasper op de borden 1 en 2 hoefden te winnen om een ronde verder te kunnen gaan. Dit vanwege het 2-2 wegstreepsysteem.  Geen druk verder.

Na een hartelijke ontvangst begon de derde ronde/halve finale. Rob op bord 4 zag op enig moment een mooi offer op h3 en sloeg met zijn loper de pion op h3 er af. De complicaties die ontstonden hadden in zijn voordeel moeten uitvallen, maar één onnauwkeurig zetje en de dreigingssoufflé zakte ineen; 1-0 achter.

Inmiddels had Bart op bord 1 een kwaliteit veroverd met bijpassende aanval waardoor zijn tegenstander na een tijdje stevig tegenstribbelen toch de handdoek in de ring gooide: stand 1-1.

Jasper verzeilde in een partij met nogal heen en weer schommelende kansen; veel geschuif en gemanoeuvreer op het middenveld en angstige pionnen die hun leven niet zeker waren. Op de een of andere manier wist Jasper de Tadic in een van zijn torens wakker te maken en toen was de strijd gestreden: stand 1-2 voor.

Hiermee was aan “de opdracht” voldaan en het resultaat van Maarten op bord 3 deed er dus al niet meer toe. Hij had al eens remise aangeboden (gezien het verloop van de partijen van Bart en Jasper), wat door zijn tegenstander na overleg met zijn teamleider (die door Jasper werd overrompeld) werd geweigerd, maar door het uiteindelijke verloop van de wedstrijd in hoge wederzijdse tijdnood, kwam een echte remisestelling op het bord.

Eindstand De Raadsheer-EGS: 1,5-2,5 en daarmee speelt EGS eind maart in de B-Bekerfinale tegen De Kemppion. Voorwaar een mooi resultaat!