10 februari 2019 Verslag van Alex

EGS wint van Krimpen aan den IJssel, EGS 2 heeft off-day

EGS 1 speelde op zaterdag 9 februari tegen Krimpen aan den IJssel 2. De Goirlenaren zijn nog niet helemaal veilig in de vierde klasse van de KNSB. Er moest dus gewonnen worden in de vertrouwde arena van Hof van Holland.

Bram van Huijgevoort, dit keer op bord 7 en niet op bord 2, kreeg al snel een remise aangeboden maar speelde door op advies van teamcaptain Henk Renders. Alex van Lanen kwam een remise overeen op bord 2. Ard van Beek remiseerde kort daarna eveneens. De meest spectaculaire partij speelde Ruud Licht. Met veel gedurfde zetten en rakelings langs de afgrond wist hij op fraaie wijze te winnen. Jasper Kools op bord acht won vanuit een solide stelling. Bram van Huijgevoort had zijn stelling inmiddels om weten te buigen tot een winnende partij.

Robin Verhoeven haalde het winnende halfje binnen, hoewel er waarschijnlijk meer uit zijn partij te halen was. Dat gold ook voor Thomas Kools aan het eerste bord: een goede partij maar tenslotte toch de enige nederlaag voor EGS 1. Voor het bordgemiddelde was de winst van Bart Plasmans belangrijk. Urenlang had Bart een pion voor gestaan maar voor het verzilveren ervan was een lang en taai gevecht nodig. Eindstand 5,5 – 2,5. In de volgende ronde staat de derby EGS- De Drie Torens uit Tilburg op het programma.

Bij EGS 2 was teamcaptain Pieter Couwenberg afwezig. Hij werd vervangen door Maarten de Wit tegen De Oude Toren uit Berkel-Enschot, een sterk maar vooral ervaren team. Rob van Esch wist de eer te redden met een remise maar op de andere zeven borden werd verloren. Maarten de Wit en Nico Dignum hielden tot het einde toe stand en ook François Brock, Matthijs Muis, Simon de Knegt, Frans Leijtens en Pieter van der Pluijm leverden manhaftig maar tevergeefs strijd tegen de spelers uit Berkel-Enschot. Het mocht allemaal niet baten: 05 – 7,5. Een stand om gauw te vergeten.