15 januari 2019 Verslag van Alex

Nog vier matadoren over in de bekerrace

Het toernooi om de EGS-beker is in de eerste weken van 2019 al gevorderd tot de slotfase. Nog vier spelers mogen hopen op het winnen van het knockout-toernooi na de kwartfinales op de eerste speelavond van het nieuwe jaar.

René van den Bosch en Cas Overzier hadden daarvoor een barrage nodig, nadat hun partij in een remise was geëindigd. In die barrage speelde René het eindspel met een stuk meer kundig uit. Intussen had ook Alex van Lanen de halve finale bereikt. Zijn speculatieve aanval werd door Henk van Griethuijsen aanvankelijk goed verdedigd, maar net toen de stelling in een rustiger vaarwater leek te komen, ging Henk alsnog in de fout.

Halve finalist nummer drie Jasper Kools versloeg Frans Leijtens. Frans miste een gelegenheid om af te wikkelen naar een eindspel met een pion meer en ging daarna snel ten onder in het aanvalsgeweld dat Jasper op hem neer liet dalen. Tot in de (redelijk) kleine uurtjes duurde het daarna tot Jaap Touw en Sjeng Houben hun kwartfinalepartij beëindigden. Uiteindelijk trok Sjeng hierin aan het langste eind.